Educație

30 de cadre didactice pensionare răman la catedră

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 1968 vizualizări
22 de cadre didactice pensionare revin la catedră din toamnă, iar alte 8 cadre pensionabile vor rămane la catedră în anul şcolar următor, după ce consiliile de administraţie ale şcolilor au dat aviz favorabil acestora.

Inspectoratul Şcolar din judeţ a convocat ieri după-amiază şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) pentru a valida lista cadrelor pensionare ce vor preda şi în anul şcolar următor. “Am avut 22 de cadre titulare care împlinesc varsta de pensionare înainte de 1 septembrie 2013, opt cadre care s-au pensionat în anii 2011 şi 2012 şi care au solicitat recunoaşterea statutului de titular pentru anul şcolar 2013-2014, un cadru didactic care s-a pensionat în 2010 dar care nu i s-a acordat aviz întrucat nu îndeplineşte criteriul de maxim 3 ani, iar alte cinci cadre didactice pensionare care nu au primit aviz din partea consiliilor de administraţie ale şcolilor. Noi am validat acordurile date de către şcoli, iar lista urmează să fie făcută publică”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Cadrele didactice pensionare care revin la catedră vor trebui să renunţe la calitatea de pensionar şi astfel la pensie, încasand lunar salariul de profesor titular al şcolii la care predă. (M. VLĂDESCU)
Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi vedea lista cu profesorii pensionari care primesc prelungire la catedră.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
baboana, acum 4017 zile, 14 ore, 37 minute, 42 secunde
Sunt o baboana fericita,am 120 de ani sunt profa ,vreau sa traiesc 200 de ani ,vreau sa iau locul la tineri ,iar tinerii sa plece sau sau sa ma stearga la kwwwr.Ma marit pentru a 5-a oara si invit citeste integral
putzandrum, acum 4017 zile, 15 ore, 6 minute, 33 secunde
Cei tineri nu au, ori nu vor sa dea shpaga. Asa ca stati pe tusha, voi zgîrciti si democrati!
milee, acum 4017 zile, 15 ore, 32 minute, 21 secunde
Revoltator! E inadmisibil sa tii un pensionar pe post in loc sa dai sansa unui tanar. Pensionarii sa mai stea acasa si sa lase locul altora ca le-a trecut vremea. Rusine!
gherlu, acum 4017 zile, 17 ore, 6 minute, 7 secunde
Bravo,traiasca babaciunile,aduceti-i si pe cei de 100 de ani la catedra.Atunci cand babaciunile vor da coltul nu va mai avea cine sa predea ca se va crea un vid in sistem ,ca tinerii carora citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.