Educație

Şcolile au cerut suplimentare de locuri la clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 1484 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean a estimat pentru anul şcolar 2013-2014 înscrierea a 2.909 elevi.Dacă unele unităţi de învăţămant nu au realizat clasele, altele sunt asaltate de cereri.Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a evaluat pană ieri aproape 800 de copii


Prima etapă a înscrierii copiiilor în clasa pregătitoare s-a finalizat luni, în Vrancea fiind depuse 2.760 de cereri. Cele mai multe dintre acestea, 2.209, sunt din partea părinţilor copiilor care împlinesc varsta de 6 ani pană la 1 septembrie 2013, iar 551 după această dată necesitand avizul psihologilor şcolari. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a estimat pentru anul şcolar 2013-2014 înscrierea a 2.909 elevi şi înfiinţarea a 167 clase pregătitoare, în etapa următoare fiind aşteptaţi aproximativ 150 de copii pentru ca planul de şcolarizare să fie realizat la această clasă. Pană atunci, şcolile vor trebui să afişeze listele copiilor înscrişi în prima etapă pe 29 aprilie, la sediul sau pe site-urile proprii. Cea de-a doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă, lista finală urmand să fie publicată pe 24 mai.

Directorii din urban au cerut suplimentare

Distribuţia elevilor pe şcoli este diferită, unele unităţi de învăţămant  nerealizandu-şi clasele în timp ce altele sunt asaltate de cereri. Nedorind să piardă copiii, asigurandu-şi catedre în acest fel pentru anii viitori, directorii au cerut Inspectoratului Şcolar suplimentarea de locuri în clase sau chiar aprobarea înfiinţării a cate unei clase pregătitoare în plus. Astfel de cereri au venit din partea Şcolilor “Ion Basgan” din Focşani, “Nicolae Iorga” şi a Liceului Tehnologic Panciu. Din lipsă de spaţiu, conducerea Şcolii “Duiliu Zamfirescu” a preferat suplimentarea numărului de locuri în clase de la 25 elevi la 28 sau chiar 30 de elevi. “Este o cale de a evita schimbul 3”, a precizat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia.

40 de copii au primit recomandări pentru grădiniţă

Psihologii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională au evaluat pană la această dată aproape 800 de copii, dintre care peste 550 care doreau înscrierea în clasa pregătitoare, şi aproximativ 200 pentru clasa I. 40 dintre ei au primit recomandări pentru a fi înscrişi în grupa mare la grădiniţă. Psihologii fac în continuare evaluări la solicitările părinţilor, aceştia din urmă fiind obligaţi să prezinte la înscriere şi recomandările psihosomatice ale specialiştilor. Părinţii se plang însă de faptul că adeverinţa medicală obligatorie care trebuie eliberată de medicul de familie care să ateste faptul că juniorul este sănătos trebuie plătită, medicii percepand sume între 15 şi 30 de lei. În plus, părinţii trebuie să suporte şi costul avizului epidemiologic, serviciile acestea nefiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Lista finală a înscrişilor, pe fiecare unitate în parte, va fi publicată pe data de 24 mai. (M. VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.