Educație

Azi e ultima zi de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
21 apr 2013 1360 vizualizări
La următoarea etapă de înscriere părinţii mai pot opta doar pentru unităţile unde mai răman locuri libere

Astăzi este ultima zi de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Părinţii care încă nu şi-au înscris copiii în clasa zero o pot face astăzi pană la ora 20,00 la secretariatele şcolilor unde sunt arondaţi sau unde doresc. Mai există o etapă de înscriere în perioada 8-17 mai, însă în aceasta părinţii mai pot opta doar pentru unităţile de învăţămant unde mai răman locuri libere. Pană sambătă în Vrancea au fost înscrişi, potrivit MEN, 2.631 copii, dintre care 2.133 împlinesc varsta de 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 498 împlinesc 6 ani după această dată şi trebuie să se supună unei testări a psihologilor şcolari. IŞJ Vrancea şi-a propus pentru toamnă înfiinţarea a 167 de clase pregătitoare în care să înveţe puţin peste 2.900 de copii. În mare înscrierile s-au finalizat, clasele fiind realizate în majoritatea şcolilor. Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani şi-a propus înfiinţarea a 5 clase pregătitoare, realizate pană vineri cand erau înscrişi peste 130 de copii. Mai aglomerat este la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”, unde cererile de înscriere depăşesc numărul locurilor disponibile, majoritatea copiilor fiind din circumscripţie. Şi în mediul rural lucrurile par să se fi schimbat faţă de anul trecut. “Avem 22 de copii înscrişi şi mai aşteptăm 2 de la testare. Părinţii au înţeles că trebuie să-şi înscrie copiii la această clasă. Anul trecut a existat incertitudine, nu se ştia dacă această clasă e de probă”, ne-a declarat directorul Şcolii Ciorăşti, profesorul Sandu Ştefan. “Am împărţit învăţătorii în echipe şi au mers prin sat, au stat de vorbă cu părinţii şi aceştia au înţeles că trebuie să îi înscrie la clasa pregătitoare”, ne-a spus profesoara Voica Costache, directoarea Şcolii Slobozia Bradului, unitate unde din toamnă vor funcţiona patru clase pregătitoare. Chiar dacă au ajuns mai greu la secretariatul şcolii, părinţii din zona Mărăşeştiului au înţeles şi ei că este nevoie ca pruncii lor să urmeze cursurile clasei pregătitoare. “Au venit mai greu părinţii copiilor din unităţile arondate, motivand că nu au avut bani de microbuz. Au aşteptat ca elevii să înceapă şcoala ca să vină cu microbuzul şcolar”, ne-a declarat profesoara Mirela Novetschi, directorul Şcolii 2 Mărăşeşti. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Oana Micu (parinte), acum 4018 zile, 1 ora, 3 minute, 38 secunde
Multumim d-lui Serban Parlogea , pentru existenta acestei frumoase cladiri in care functioneaza Scoala si Gradinita Tulburea! Felicitari d-nei Gica Dediu! Este meritul dansei ca a transformat citeste integral
parinte, acum 4018 zile, 4 ore, 25 minute, 57 secunde
Imaginea e de la Scoala Tulburea.Felicitari d-nei inv. Dediu Gica ! Oare asa arata toate salile claselor pregatitoare?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.