Educație

Greva părinţilor: Părinţii de la clasa I-F a Şcolii 9 şi-au retras copiii de la cursuri

Ziarul de Vrancea
19 apr 2013 14029 vizualizări
Părinţii de la Şcoala 9 şi-au retras copiii de la cursuri în semn de protest faţă de decizia şcolii de a schimba învăţătoarea.Unitatea doreşte să acorde prelungire la catedră unor cadre pensionabile, în detrimentul continuităţii unei tinere.Părinţii cer respectarea dorinţei celor mici şi ameninţă că se vor adresa forurilor europene.“Nu mai permitem “pile” şi “contra pile”, care să răvăşească viaţa copiilor noştri”, se arată în memoriul părinţilor

Revoltă la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani. Părinţii elevilor clasei I F au decis să nu-şi mai trimită copiii la şcoală după ce au aflat că din toamnă va fi schimbată învăţătoarea. Ei spun că decizia de a nu-şi mai lăsa copii la cursuri a fost luată de comun acord după ce au cerut conducerii unităţii de învăţămant să nu schimbe învăţătoarea, dar nu au primit niciun răspuns. Părinţii, reuniţi în grupul ad-hoc “Vox populi, vox Dei!”, au depus un memoriu la secretariatul unităţii în urmă cu o lună, iar în lipsa unui răspuns au mers ieri dimineaţă la şcoală unde au avut o discuţie cu directoarea Maria Ariton. “Singurul argument al doamnei director a fost că învăţătoarea care va veni din toamnă va duce clasa pană într-a IV-a, dar pe noi nu aste ne interesează. Vrem ca doamna învăţătoare actuală să rămană în continuare”, ne-a declarat Elena Iacob, una dintre mame. “Copilul meu plange de o săptămană de cand a aflat că pleacă domnişoara învăţătoare. Trebuie să conteze şi părerea noastră de părinţi. Nu se poate schimba învăţătoarea aşa după cum vrea cineva. Nu este bine pentru copii”, ne-a spus şi Mirela Postolache, o altă mămică. Părinţii susţin că sunt mulţumiţi de învăţătoarea actuală, care are metode de predare prin care a reuşit să se facă înţeleasă şi îndrăgită de cei mici. “Suntem foarte mulţumiţi de domnişoara învăţătoare Ungureanu. Este serioasă, muncitoare, iar copiii o iubesc. Consider că numai copiii vor avea de suferit întrucat s-au ataşat de dumneaei. Noi o vrem, dar nu înţelegem de ce trebuie să plece”, ne-a declarat Marlena Vasilache, bunica unuia dintre elevii clasei I F.

Elev transferat pentru învăţătoare

Părintele Ovidiu Joghiu ne-a mărturisit că băiatul său a fost transferat în semestrul al II-lea al acestui an şcolar în clasa I F  de la o clasă paralelă, unde nu s-a putut acomoda cu stilul autoritar al învăţătoarei de acolo. Pentru copilul său un nou dascăl în numai un an de zile ar însemna bulversare totală. “Nu înţelegea din ceea ce i se preda. Personalitatea lui nu era compatibilă cu stilul de predare al învăţătoarei şi l-am transferat pentru că era timorat. Aici s-a acomodat foarte bine, nu mai sunt acele probleme. Domnişoara Ungureanu are un mod creativ de a preda, a făcut ca şcoala să fie o poveste pentru copii, iar aceştia vin de plăcere la şcoală, rezultatele fiind vizibile”, ne-a spus Ovidiu Joghiu. Întoarsă din Anglia, o mamă nu înţelege sistemul de învăţămant din Romania. “Copilul meu merge de o lună la şcoala aceasta, noi întorcandu-ne de curand din Londra. Eu nu înţeleg de ce trebuie să se schimbe învăţătoarea pentru că nu este în beneficiul copiiilor. Nu înţeleg sistemul din Romania”, ne-a spus Nicoleta Ispas. Părinţii mai cred că nu există interes şi pentru continuitate la catedră şi pentru că această clasă este ultima formată la nivelul şcolii, după ce copiii de părinţi influenţi şi-au ales învăţătorii după bunul plac. “Niciunul dintre copiii acestei clase nu are influenţe din diferite domenii şi probabil din această cauză îşi permit să schimbe cand şi cu cine vor ca să le iasă socotelile. Nu mai permitem “pile” şi “contra pile”, care să răvăşească viaţa copiilor noştri”, spun părinţii.

Decizia este numai a şcolii

Postul ocupat în prezent de învăţătoare a fost declarat viabil numai un an, Cristina Ungureanu fiind repartizată prin suplinire în şedinţa publică a IŞJ din data de 16 august 2012, după ce a obţinut nota 8,70 la examenul de titularizare. Metodologia mişcării personalului didactic îi oferă posibilitatea de a rămane pe post, pentru continuitate, dacă există posturi libere la nivelul şcolii. Cum anul acesta reprezentanţii IŞJ ne-au precizat că vor fi vacantate două noi posturi de învăţător la Şcoala “Ştefan cel Mare”, Cristina Ungureanu are dreptul de a continua la catedră, cu o condiţie: să obţină acordul CA-ului şcolii în şedinţa ce va fi organizată cel mai probabil astăzi sau luni dimineaţă.  Este însă foarte probabil ca CA-ul să nu-i dea aviz, avand în vedere că părinţii au fost anunţaţi deja că vor avea o altă învăţătoare la catedră.

Conducerea Şcolii 9 cere răbdare

Directorul Şcolii “Ştefan cel Mare”, profesoara Maria Ariton, a precizat că postul a fost declarat viabil în urmă cu un an pentru siguranţă. Potrivit acesteia, în prezent la nivelul şcolii sunt înregistrate patru cereri ale cadrelor pensionabile care doresc prelungire la catedră şi care urmează să fie discutate în CA. “Între a aduce un al treilea învăţător la o clasă a III-a şi a aduce un al doilea învăţător la clasa I, am preferat varianta a doua. Nu cred că decizia de a nu mai lăsa copiii la şcoală este una corectă. Părinţii ar trebui să aibă răbdare pană luni (n.r. ultima zi în care CA-ul Şcolii 9 trebuie să ia o decizie) şi încredere că vom alege soluţia cea mai bună permisă de metodologie şi de situaţia din şcoală”, ne-a declarat directorul Şcolii “Ştefan cel Mare”,precizează profesoara Maria Ariton.

“Ajungem pană la ministru”

Părinţii celor 18 elevi ai clasi I F sunt decişi ca luni, 22 aprilie, să meargă la IŞJ pentru a discuta cu inspectorul general Vasilica Zaharia. În cazul unei decizii nefavorabile, aceştia spun că vor cere audienţă la ministrul Educaţiei, iar dacă nici la acest nivel nu-şi vor găsi dreptatea, vor retrage copiii de la Şcoala 9 şi îi vor înscrie la toamnă în alte unităţi de învăţămant din Focşani. Contactată de reporterii ZdV, şefa IŞJ, profesoara Vasilica Zaharia, a precizat că decizia este numai a şcolii şi poate fi atacată în contencios administrativ. (Mihaela VLĂDESCU)
Pe site-ul www.ziaruldevrancea.ro puteţi citi memoriul părinţilor din grupul ad-hoc “Vox populi, vox Dei!” – adică “Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu”, expresie latină folosită pentru a sublinia că atunci cand se ia o decizie trebuie luată în considerare vocea majorităţii.

MEMORIU

Doamna Director a Scolii nr.9 ( Stefan cel Mare), Focsani, Colectivul de Parinti ai copiilor clasei I F, venim la Domnia Voastra, cu tot respectul, pentru a reveni asupra Deciziei de neacordare a continuitatii in aceasta scoala a  Domnisoarei Invatatoare Ungureanu Cristina. Dorim si solicitam acest lucru, in virtutea drepturilor de cetateni romani, in primul rand si totodata cetateni europeni, care lupta alaturi de Domnia Voastra, pentru educatia si instruirea micilor noastre vlastare – viitorul natiunii romane!
    Trebuie sa va aducem la cunostinta, cu permisiunea Dumneavoastra, calitatile Domnisoarei Invatatoare: imbinarea procesului instructiv educational si pedagogic cu activitati de buna dispozitie si de relaxare pentru copii, in asa fel incat copiii nostri o iubesc ca pe o adevarata mama, aplicarea si implementarea unui invatamant modern, bazat pe metode stiintifice noi, informatice, in deplin consens cu programa scolara si conform planificarilor lectiilor desavarsite, care pot oricand, constitui un model! Apoi trebuie sa tineti cont de legatura psihopedagogica, instructiv educativa, dar si socio umana si profesionala, care s-a format intre Cadrul didactic si copiii nostri!
    De ce vreti sa distrugeti sentimentul de stabilitate, de toleranta, de statornicie specific poporului Roman, dar si Comunitatii Europene! De ce se insinueaza in sufletul copiilor nostri, simtamantul de ruptura, instrainare, de respingere impusa? Nu credeti ca, se impune sa procedati democratic, solicitand Adunarii de Parinti si Comitetului de Parinti ai clasei I F sa-si spuna cuvantul si parerea si sa-si dea acordul prin semnatura personala? In definitiv, noi, parintii platim! Si stiti bine lucrul acesta, din postura de Parinte de Copil! Suntem platitori corecti de taxe si impozite catre Statul Roman si contribuim din plin la Realizarea Bugetului si deci si a Salariilor si Pensiilor Bugetarilor! Si de pe aceasta pozitie de Contribuabili, va rugam sa tineti cont de Memoriul nostru, al Parintilor, doritori de Bine pentru copiii lor si sa reveniti asupra Deciziei de neacordare a continuitatii in scoala numarul 9 a Domnisoarei Invatatoare Ungureanu Cristina, si sa o lasati in deplina siguranta pentru ca sa-si continue procesul de modelare, educare si instruire a copilasilor nostri!
    Cu toata consideratia pe care o avem fata de Dumneavoastra si de munca si activitatea Dumneavoastra in dezvoltarea unui invatamant modern si calitativ superior, in cazul in care nu veti tine cont de memoriul nostru, ne veti obliga sa solicitam si sa interpelam toate institutiile ierarhic superioare Dumneavoastra, mergand pana la Domnul Ministru, prezentand situatia de facto! Suntem foarte hotarati, Doamna Director, noi, Parintii copiilor, ca de aceasta data sa nu mai permitem “pile”si “contra pile”, care sa ravaseasca viata copiilor nostri si devenirea lor, dar si linistea si sanatatea noastra! Iar daca va fi cazul, in extremis, vom merge sa ne adresam Organismelor Europene de Resort! Insa avem incredere in maturitatea si acuratetea gandirii Dumneavoastra si a rafinamentului intelectual-spiritual  caracteristic Dumneavoastra, asa incat, va sugeram sa initiati o ancheta cu o Comisie de analiza a muncii si activitatii Domnisoarei Invatatoare Ungureanu Cristina si o intalnire investigativa cu Grupul de Parinti ai Copiilor clasei I F “Vox populi, vox Dei!” si atunci, totul va fi bine Doamna Director si pentru Dumneavoastra si pentru cadrele didactice, de perspectiva, in special si pentru noi si copiii nostri!


    Va multumim respectuos si va dorim succes in munca Dumneavoastra nobila, de dezvoltare armonioasa si complexa a copiilor nostri si va mai dorim sanatate!
    Drept pentru care, semnam toti parintii, in unanimitate, in sprijinul Domnisoarei Invatatoare Ungureanu Cristina!


    Doamne Ajuta!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 25

Adaugă comentariu
cuviosul somn, acum 4020 zile, 12 ore, 26 minute, 3 secunde
mai doamna sfanta naivitate vezi ca ti se ard sarmalele pe aragaz nu mai avea grija altor persoane!!!!!!!!!!!!!!!!!bagate la somn
, acum 4020 zile, 13 ore, 22 minute, 50 secunde
costina rusine sa-i fie acestei doamne directoare rusine
andreea, acum 4021 zile, 9 ore, 2 minute, 50 secunde
Conducerea scolii avea obligatia, tot prin lege, sa/i asigure continuitatea pe post si consiliere prin intermediul unui metodist, pana la obtinerea definitivarii in invatamant. Dupa obtinerea citeste integral
x, acum 4021 zile, 4 ore, 17 minute, 15 secunde
Conducerea scolii nu avea nicio obligatie. D-ra invatatoare a avut contract de munca pe perioada determinata. Titularii au contract de munca pe perioada nedeterminata. Parintii o pot angaja in citeste integral
sfinta naivitate, acum 4021 zile, 7 ore, 28 minute, 2 secunde
"Postul ocupat în prezent de învăţătoare a fost declarat viabil numai un an, Cristina Ungureanu fiind repartizată prin suplinire în şedinţa publică a IŞJ din data de 16 august citeste integral
, acum 4021 zile, 6 ore, 16 minute, 23 secunde
Si daca este "DOAR" suplinitoare, in acceptiunea dumneavoastra "sfanta...", este un pacat? Ar trebui alungata, biciuita, rastignita (ca tot se apropie saptamana patimilor) pentru citeste integral
elena, acum 4021 zile, 12 ore, 51 minute, 57 secunde
CEA CE NU STIU MULTI DINTRE CEI CARE AU SCRIS COMENTARI ESTE''ORICE INVATATOR TANAR TREBUIE SUSTINUT DE CATRE SCOALA''CEA CE AICI NU SA PUS IN PRACTICA,RUSINE SCOALA citeste integral
sfinta naivitate, acum 4021 zile, 9 ore, 8 minute, 22 secunde
Corect: "CEEA CE"..."COMENTARII"..."CEEA CE AICI", "NU S-A PUS"...si asa mai departe; ar fi bine sa stie SI parintii astia grijulii , "in citeste integral
Redondo, acum 4022 zile, 5 ore, 21 minute, 47 secunde
Bah fratzilor, la scoala 9 este o mizerie de nedescris. Sunt prostiti cu nerushinare copiii de niste persoane cu aere, adica dirigintele: bah, ca sa facem cadou d-nei de istorie, ca e ziua ei, citeste integral
, acum 4022 zile, 4 ore, 58 minute, 48 secunde
Daca tot dati impresia ca sunteti atoate`cunoscator despre cele ce se intampla in Sc. 9, de bun simt ar fi fost sa stiti ca "profa de desen" e "PROF" nu "PROFA". Aaa era citeste integral
laura, acum 4022 zile, 8 ore, 12 minute, 26 secunde
V-aş întreba, de ce oameni precum d-na GUZU sau d-na DOCHIOIU nu stau în fruntea unor instituţii? Răspunsul este unul singur:nu toţi se bagă în lături.D-na Ariton s-a mânjit cu multe mii de citeste integral
dana2, acum 4022 zile, 10 ore, 32 minute, 46 secunde
Intrebare pentru dir. ARITON: daca ar fi ramas doamna VORNIC la conducerea scolii 9, ar fi angajat anul acesta invatatoarele pe care le-a ales "pe spranceana" actuala directoare? Era doar o citeste integral
horatiu, acum 4022 zile, 10 ore, 41 minute, 37 secunde
Vorbeşte târgul că d-na A. a devenit o şpăgăriţă de prima clasă ... deh trebuie sa-si continue casa inceputa in Obor. Mai mult decât atât, că este şi slab pregătită, n-a auzit nimeni citeste integral
parinte, acum 4022 zile, 10 ore, 43 minute, 53 secunde
Acelasi lucru nedrept se intampla si la clasa pregatitoare D(Dna inv. Samoila),parintii copiilor din acesta clasa sunt incantati si extrem multumiti de stilul doamnei de predare, de lucrurile bune citeste integral
georgian, acum 4022 zile, 11 ore, 47 minute, 15 secunde
Nu are nicio legatura cu articolul si ca veni vorba de scoli doar numele, ati aruncat din curiozitate un ochi si in curtea celor de la Sc. nr. 10? La corpul invatatoarelor ma refer, adica a celor care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.