Educație

Info-Educaţie: Tincuţa Apostu rămane director la Şcoala 3

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 310 vizualizări
Profesoara Tincuţa Apostu a revenit asupra demisiei şi a decis să rămană în funcţia de director al Şcolii 3 Focşani pană la sfarşitul acestui an şcolar.

“Doamna profesoară a revenit la şcoală şi a acceptat să rămană director pentru continuitate”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia, care a pus demisia profesoarei pe seama problemelor de sănătate. Tincuţa Apostu  a demisionat la scurt timp după începutul semestrului al II-lea al acestui an şcolar, motivandu-şi decizia ca fiind una personală. Aceasta s-a aflat în concediu medical panâ de curand, locul său fiind ţinut de consilierul educativ al unităţii şcolare. (M. V.)
 

MEN a validat experţii în management educaţional

Ministerul Educaţiei a validat rezultatele concursului privind cadrele didactice care au promovat concursul de experţi în management educaţional, seria I, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Prin urmare, începand de astăzi, cadrele admise în corpul experţilor în management educaţional se pot prezenta la IŞJ, compartimentul management educaţional pentru a-şi ridica adeverinţele ce le conferă calitatea de expert. În prima etapă a acestui concurs au fost admise 51 de cadre didactice. (M. V.)

Simpozion de chimie la Colegiul Economic

Astăzi este ultima zi de înscriere la Simpozionul Judeţean de chimie “Chimia, prieten sau duşman”  ce are loc sambătă, 20 aprilie, la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani. La acesta sunt aşteptate să participe echipe formate din cate doi elevi care vor prezenta lucrări cu aplicabilitate practică. Caştigătorii competiţiei vor reprezenta judeţul Vrancea la faza naţională ce va avea loc luna viitoare la Bucureşti. (M. V.

Acţiuni inedite de Săptămana Naţională a Bibliotecarilor

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” şi Filiala ANBPR Vrancea  marchează, în perioada 22-26 aprilie, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor printr-un program ce va reuni bibliotecari, cititori şi colaboratori ai bibliotecii. Cu această ocazie bibliotecarii vă invită  „Acasă” la bibliotecă unde vor încerca să vă surprindă cu expoziţii inedite de carte, pictură, grafică, goblen, origami şi evenimente în centrul cărora vor fi bibliotecarul, cititorul şi biblioteca. Luni, în prima zi din săptămană, vor avea loc o vizită la Biblioteca de Weekend din Şerbeşti, Vidra, proiect unic în judeţul nostru, inaugurarea Centrului metodic zonal, Vidra, cat şi vizite documentare la Biblioteca Publică Barseşti, toate în intervalul orar 9.00-14.00. În aceeaşi zi, dar la sala de lectură a bibliotecii din Focşani va avea loc un curs de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru varstnici. Marţi, printre evenimentele mai inedite se numără una intitulată “Faţa nevăzută a unei profesii” şi constă în expoziţii de pictură şi un periplu editorial. Programul acţiunilor se întinde şi pe următoarele zile ale săptămanii viitoare, urmand a le relata zilele următoare. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.