Educație

Directorul Colegiului Cotea, chemat la IŞJ pentru explicaţii

Ziarul de Vrancea
16 apr 2013 3042 vizualizări
Directorul Colegiului “Valeriu D. Cotea” Focşani a fost chemat ieri la şedinţa consiliului de administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a argumenta refuzul CA-ului liceului pe care îl conduce de a aviza transferul profesoarei de limba romană Cristina Lăţcan.

Postul a rămas vacant în urma transferului profesoarei Iuliana Canae la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, iar profesoara Cristina Lăţcan a depus dosar pentru a se transfera în cadrul sesiunii de luna aceasta. Cum CA-ul liceului nu i-a dat aviz, aceasta a depus contestaţie la IŞJ, care a analizat ieri în şedinţă situaţia creată, nu înainte ca şefii IŞJ să solicite liceului un punct de vedere. Directorul Colegiului Cotea, Remus Paraschiv, şi-a prezentat punctul de vedere, acesta lăsand de înţeles că doreşte ocuparea postului în urma unui concurs de titularizare. Prin adresa trimisă IŞJ, conducerea Colegiului “Cotea” cere comisiei judeţene de mobilitate să respecte punctul de vedere al CA-ului liceului. Membrii CA- al IŞJ au preferat să se abţină  de la vot, astfel că profesoara Lăţcan a contorizat un singur vot în favoarea sa. Oficialii IŞJ spun că aceasta ar fi trebuit să conteste decizia în termen de 48 de ore de la comunicare, potrivit articolului 99 din metodologia de mişcare a personalului didactic. Potrivit unor surse, profesoara Lăţcan ar fi dorit să-şi depună dosarul de pretransfer la Liceul Pedagogic, însă conducerea acestuia a trimis-o la Colegiul “Cotea”, de unde urma să se elibereze postul ocupat de Iuliana Canae. Şedinţa de ieri de la IŞJ a durat patru ore, timp în care au fost discutate nouă contestaţii depuse în urma şedinţei publice din 12 aprilie. Doar patru transferuri au primit ok-ul IŞJ, în urma eliberării unor posturi în cadrul şedinţelor publice din Bacău şi Bucureşti, unde s-au transferat două cadre didactice, în locul acestora fiind avizate alte transferuri. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Gheorghe P. Ulea, acum 4016 zile, 5 ore, 45 minute, 19 secunde
Ba p...U. lelor ,In odobesti conduce...!? Paraskiw e din OdobestiDocumentati_va , p...lelor!Cine l-a pus pe paraskyw ,a pus-o si pe WASYLYIIKA,,P. U ..LOR!
Ionuţ Cititorul, acum 4016 zile, 7 ore, 49 minute, 4 secunde
Şcoală, şcoală, pe mâna cui ai încăput? Cum o fi oare să fii uns pe funcţia de director fără concurs şi, după ce te-ai înfipt bine în scaun, să impui regula concursului pentru citeste integral
sile, acum 4016 zile, 21 ore, 9 minute, 38 secunde
Vai de dv. doamna Inspector general daca ai ajuns sa sustii un corupt ca Paraschiv .Am auzit ca sunteti cinstita . De ce va lasati prinsa in jocul lui Paraschiv ? Nu va face onoare.
maria, acum 4016 zile, 21 ore, 17 minute, 33 secunde
Eu nu mai inteleg nimic.Pai cei din ISJ s-au reunit sa rezolve problema, nu sa se abtina! Ce-i asta? Daca erau voturi impotriva, intelegeam.Chiar sunt curioasa cine va ocupa ”prin concurs” acest citeste integral
constantin, acum 4016 zile, 21 ore, 21 minute, 5 secunde
Cand este vorba de luat decizii corecte inspectoratul se abtine. De ce oare!.Doamna Inspector general am crezut ca daca sunteti femeie sunteti corecta si nu va lasati calcata in picioare de toti citeste integral
remusache, acum 4016 zile, 21 ore, 26 minute, 18 secunde
asta e prietenul lu' madam balaban ...pe cand se deblocheaza si alte posturi la pedagogic ? fara ore suplimentare nu pot sa stea nesimtitii de acolo ?
Larisa, acum 4016 zile, 21 ore, 32 minute, 28 secunde
Ce concurs ai dat domnule Paraschiv de ai ajuns director? Ai dat tu s-au nevasta-ta vreun concurs? A!!!!!!!!!!! ai dat concurs de imperjurari!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asa DA.
..., acum 4016 zile, 9 ore, 12 minute, 47 secunde
sper ca nu sunteti profesor!
Lili, acum 4016 zile, 22 ore, 54 minute, 38 secunde
Cand aveti de gand sa organizati concurs pe posturile de directori ??? Toate nonvalorile au lipit afise si-au ajuns sefi....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.