Educație

Invitaţie la concerte de muzică religioasă în Postul Paştelui

Silvia Vrînceanu
16 apr 2013 1260 vizualizări
Sărbătorile Pascale vin cu cantări închinate Învierii Domnului. Pe 23 aprilie, de la orele 18.00, este programată a III-a ediţie a Reuniunii Corale "Laudă suflete al meu pe Domnul", organizată de Trio Vocal Accord, condus de profesoara Verona Calmîş şi Centrul de zi "Dănuţ" de la parohia “Sfantul Gheorghe” din Broşteni, în parteneriat cu Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" Focşani.

Potrivit organizatorilor, reuniunea corală se doreşte a fi o continuare a evenimentului care a debutat în 2009. Prima ediţie a avut loc în Postul Mare de dinaintea Sfintelor Paşte, iar a doua ediţie în Postul Naşterii Domnului din acel an. “Începutul Reuniunilor Corale a fost încununat cu succes, de fiecare dată publicul vrâncean răspunzând prompt la invitatiţiile organizatorilor, venind în număr mare la recitaluri. Şi de această dată, acum, în preajma întâmpinării Sfintei Învieri a Domnului, mai multe formaţii corale din judeţ, printre care cele ale organizatorilor, vor urca pe scena Ateneului pentru a susţine micro-recitaluri cu lucrări corale religioase specifice atât perioadei Triod-ului (cântări din Postul Mare), Penticostar-ului (cântările de veselie ale Învierii Lui Hristos), dar şi alte cântări liturgice întâlnite pe parcursul anului. Prin acest eveniment dorim să aducem muzica corală religioasă mai aproape de sufletele noastre, să o înţelegem mai bine şi să ne fie cu folos, mai ales acum la pragul trecerii către marele Praznic Împărătesc: Învierea Domnului”, transmit organizatorii, care îi invită pe toţi iubitorii de muzică religioasă la reprezentanţiile programate. Corul “Angels”al Centrului de zi “Dănuţ”, dirijat de profesoara Verona Calmîş, a obţinut ultimul premiu important în luna martie, la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă “Buna Vestire”, de la Suceava. Intrarea la reprezentaţiile reuniunii corale este liberă. (S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.