Educație

Olimpiada Naţională de Limba Franceză a costat 150 mii lei

Ziarul de Vrancea
15 apr 2013 1961 vizualizări
Cei mai mulţi bani, 130 mii lei, au intrat în buzunarele hotelierilor şi proprietarilor de restaurante unde au servit masa cei peste 400 de invitaţi.Printre sponsori s-a aflat şi un număr important de şcoli ai căror directori au fost nevoiţi să achite facturile la tipografie

Organizarea Olimpiadei Naţionale de Limba Franceză la Focşani, în perioada 2-6 aprilie 2013, a costat 150 de mii de lei. Cea mai mare parte a sumei, aproape 100 mii lei, a provenit de la Ministerul Educaţiei, bani ce au fost vărsaţi în contul hotelierilor şi a proprietarilor de pensiuni şi restaurante din Focşani unde au fost cazaţi oaspeţii şi li s-a servit masa. Consiliul Local Focşani a alocat 40 mii lei, bani din care au fost cheltuiţi 30 de mii lei pentru diferenţa necesară la cazare a participanţilor. Prin Asociaţia “Uniriştii” au mai fost cheltuiţi alţi 2.500 lei. Acestor sume li s-au adăugat cheltuieli cu mape, consumabile, pliante, insigne, bannere, precum şi premii. Conducerea Inspectoratului Şcolar le-a cerut directorilor de şcoli din tot judeţul să sprijine organizarea olimpiadei, prin achitarea diferitelor facturi la tipografie. “Cine a considerat că poate să ajute olimpiada a venit de bunăvoie în urma unei şedinţe pe care a convocat-o inspectorul general”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban. Una dintre unităţile de învăţămant trimisă la tipografie să achite factura la pliante, mape şi afişe este Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna”, iar alte şapte unităţi de învăţămant  şi-au pus la dispoziţie microbuzele şcolare, fiind vorba despre Şcolile Slobozia Bradului, Gura Caliţei, Şcoala 2 Mărăşeşti, Carligele, Varteşcoiu, Liceul cu Program Sportiv şi Palatul Copiilor. Reprezentanţii IŞJ au precizat că microbuzele au fost necesare pentru transportul elevilor şi a profesorilor însoţitori, precum şi a membrilor comisiei centrale de la pensiunile în care au fost cazaţi la CNU, precum şi pentru deplasare într-o excursie la Mausoleul Mărăşeşti. De altfel, pentru transportul la Mărăşeşti şi sociatatea de Transport Public Local Focşani a pus la dispoziţia participanţilor două autobuze.

C. Noană: “Efortul merita făcut”

“Banii s-au derulat prin intermediul Colegiului Naţional Unirea, dar pot să spun că şcolile au sprijinit în diferite moduri olimpiada, achiziţionand diplome, ecusoane, toate cu ajutorul unor sponsori”, a precizat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Participant la numeroase olimpiade desfăşurate în diferite judeţe, directorul Colegiului Naţional Unirea, profesorul Cornel Noană, consideră că efortul comunităţii locale merita făcut. “Impresiile postate pe site-ul oficial al olimpiadei sunt foarte bune, se vorbeşte foarte frumos despre Focşani şi asta contează foarte mult”, ne-a declarat Cornel Noană. Organizatorii au economisit 10 mii lei din banii alocaţi de CL, sumă ce va fi cheltuită pentru organizarea Concursului Naţional interdisciplinar “A_ Poezie” ce va fi găzduit tot de CNU în perioada 24-26 mai 2013. La acesta sunt aşteptaţi în oraşul nostru 260 de participanţi, cărora li se adaugă profesori corectori. Cel mai probabil şi aceştia vor fi cazaţi în aceleaşi condiţii, gazdele competiţiei făcand solicitare către CL pentru alocarea a încă 10 mii lei, considerandu-se că un buget de 20 mii lei ar fi suficient avand în vedere că nu sunt decat două zile de concurs. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.