Educație

Sicilia povestită de Potpourri Focşani

Sorin Tudose
8 apr 2013 2301 vizualizări
Anamaria Cătănoiu, preşedintele Potpourri, îşi povesteşte experinţa sa siciliană

Anamaria Cătănoiu, preşedintele Asociaţiei Potpourri, este deja de o lună de zile în Sicilia, Italia, de unde transmite celor care urmăresc activitatea asociaţiei Potpourii. Preşedintele asociaţiei se află deja la al treilea articol postat pe site-ul Potopurri în care povesteşte experienţa ei în calitate de asistent Grundvig. “Săptămana aceasta aş vrea să mă concentrez mai mult pe aspectele culturale şi tradiţionale pentru că este o săptămână importantă pentru catolici: Settimana Santa (Săptămâna Sfântă). În Sicilia Pasqua (Paştele) se serbează două zile, anul acesta e foarte devreme şi pentru ei, pe 31 martie şi 1 aprilie, a doua zi de Paşti – denumită şi Ziua Îngerului (Pasquetta sau Giorno/Lunedi del Angelo). Ceea ce este important de ştiut este faptul că tradiţiile catolice sunt peste tot la fel, cu anumite particularităţi regionale care însă nu afectează esenţa evenimentelor religioase. În toate regiunile din Sicilia tradiţiile sunt variate şi fiecare are ceva propriu care ar merita văzut sau prezentat”, transmite Anamaria Cătănoiu. De asemenea, preşedintele asociaţiei focşănene vorbeşte şi despre cum e viaţa de familie în Sicilia. “Aici, în Sicilia, familia este foarte importantă şi legăturile sunt foarte strânse. În casa prietenelor mele am fost primită ca acasă şi m-am simţit extraordinar de bine alături de toata familia lor pe care am avut plăcerea să o cunosc în cele trei zile minunate petrecute în satul Molochio, un sat de munte cu aer curat, cu linişte şi cântec de păsări toată ziua. Peisajele pe care le-am văzut, şi de munte şi de mare unde m-au plimbat prietenii mei au fost ca de obicei spectaculoase şi peste tot prin Sicilia întâlneşti locuri de vis pe care nici nu mi le imaginam”, mai spune Cătănoiu. Mai multe amănunte şi fotografii găsiţi pe http://www.potpourri.ro/. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ANGELA SILION, acum 4024 zile, 18 ore, 56 minute, 4 secunde
Este mare lucru sa poti cunoaste cultura altor popoare ,traditiile ,sa le cunosti casa in care traiesc,sa colinzi locurile unde s-au nascut.Important este sa reuseasca Anamaria sa le faca si lor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.