Educație

ATASAMENT!!! Info-educaţie: Peste o mie de copii înscrişi la clasa 0

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 1272 vizualizări
Mai bine de o treime dintre copiii preconizaţi a intra în clasa pregătitoare din această toamnă au fost înscrişi déjà în Vrancea

Pană vineri, 5 aprilie, la ora 20.00, erau înscrişi în Vrancea 1.097 de copii în clasa pregătitoare, potrivit unei situaţii a MEN. Dintre aceştia, 975 de copii împlinesc 6 ani pană la 1 septembrie 2013, iar 122 împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013 şi vor necesita aviz de la psihologul şcolar. Anul acesta IŞL Vrancea preconizează înscrierea în clasa pregătitoare a 2.909 elevi în 86 de unităţi şcolare. Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare aprobat de IŞJ poate fi consultat pe site-ul ZdV în ataşament. (M. V.)

Sute de profi vor pretransfer prin consimţămant

Mai bine de 160 cereri ale cadrelor didactice au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la şcoli în vederea obţinerii transferului consimţit. Vineri, unităţile şcolare au discutat în CA-uri cererile depuse, urmand ca, pană pe 10 aprilie, acestea să cumunice IŞJ acordurile date. Pe 11 aprilie se desfăşoară probele practice sau orale, unde este cazul, iar pe 12 aprilie se soluţionează cererile de pretransfer consimţit între şcoli în şedinţă publică. Deciziile de repartizare vor fi emise pe 19 aprilie 2013. (M. V.)

 

Citiţi în ataşament : Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare aprobat de IŞJ


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.