Educație

Şcoala nr. 10 a fost plină de activităţi extraşcolare

Ziarul de Vrancea
5 apr 2013 3190 vizualizări
În săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii Şcolii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focşani au participat la activităţi extraşcolare inedite, care le-au oferit ocazia să-şi demonstreze talentele şi să-şi dezvolte abilităţile.

„Copii au cunoscut mai bine străduţele oraşului, gustând o felie de viaţă cotidiană - 90 de elevi de la toate clasele gimnaziale au descoperit arhitecturi valoroase şi fascinante, chiar dacă timpul le-a mai ştirbit din prospeţime şi au surprins instantanee inedite din Gara Focşani, din preajma Colegiilor Naţionale «Mihail Kogălniceanu», «Al. I. Cuza» şi «Unirea». Gimnaziştii au exersat şi abilităţile antreprenoriale, confecţionând accesorii vestimentare, preparând limonadă, vată de zahăr şi meşteşugind ornamente culinare, pe care apoi le-au vândut în scop umanitar”, transmit cadrele şcolare de la Duiliu Zamfirescu. Copiii au mai fost şi într-o excursie la Vulcanii Noroioşi, Buzău. La finele acestei săptămani, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au realizat cea de-a cincea ediţie a Festivalului „Flori de Cireş”, un spectacol cu tradiţie pentru gimnaziştii Şcolii nr. 10. Audienţa din sala mare a Atenului Popular a aplaudat la scenă deschisă cele trei probe de teatru, muzică şi dans.

Carnaval la step-by-step

Dincolo de cifre şi litere, lumea este cu totul altfel pentru elevii unei clase pregătitoare step-by-step. Cadrele didactice au încercat să le arate micuţilor pe care îi pregătesc să devină oameni mari, cum este lumea de dincolo de orele de şcoală. Timp de o săptămană, învăţătoarele Nadia Lefter şi Florentina Chiriac le-au oferit copiilor din clasa pregătitoare o incursiune în locuri care au reuşit să-i binedispună, dar şi să le reţină atenţia asupra realităţilor din jurul lor. Elevii au mers la Centrul de copii cu dizabilităţi din Focşani unde s-au împrietenit cu alţi copii speciali şi au învăţat cum trebuie să ne înţelegem şi să ne acceptăm aşa cum suntem. Participarea la o tombolă i-a distrat, dar i-a şi învăţat că fiecare are şansa şi norocul lui. Copiii au mers într-o altă zi şi la Palatul Copiilor, unde au învăţat că îşi pot petrece timpul liber în mod constructiv prin învăţarea de plăcere a unor lucruri noi. Agenţii de circulaţie i-au învăţat pe micii elevi să îşi protejeze viaţa, apoi picii s-au delectat la „Frumoasa din pădurea adormită”, la Teatrul Municipal. Săptămana s-a încheiat cu un  bal mascat, fiecare putandu-se costuma în personajul preferat. (S. TUDOSE, A. IVAN)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
PS, acum 4036 zile, 5 ore, 35 minute, 53 secunde
Extraordinar!!!!!!!
adonis, acum 4037 zile, 5 ore, 5 minute, 41 secunde
Activitati extrascolare s-au facut in toate scolile,poate chiar mai multe , mai diversificate si cu siguranta pline de invataminte, contribuind la imbogatirea orizontului cultural si social al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.