Educație

VIDEO!!! Elevii au defilat într-un marş împotriva consumului de droguri

Raluca Manolache
4 apr 2013 1337 vizualizări
„În faţa drogurilor nu suntem diferiţi”. Acesta a fost mesajul transmis ieri de elevii mai multor unităţi de învăţămant din Focşani care au participat la marşul de luptă împotriva consumului de droguri organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea, în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor şi autorităţi locale, judeţene.

Elevii care au mărşăluit pe Bulevardul Unirii, de la Sala Polivalentă şi pană în Piaţa Unirii, au purtat măşti albe, tricouri şi şepci, pentru a sensibiliza populaţia, mesajul fiind atât de nondiscriminare şi nonetichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor consumului de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor. “Ca reprezentanţi ai voluntarilor şi elevilor din judeţul Vrancea, dorim să atragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de droguri din randul tinerilor. Dorinţa noastră este să ne implicăm în ameliorarea acestei probleme sociale cu care ne confrutăm şi de asemenea, să cerem sprijin pentru a fi uniţi împotriva oricărei forme de consum sau trafic de droguri”, a spus Teodor Lazăr, reprezentantul Consiliului Judeţean al Elevilor. Vrancea a avansat pe “harta” consumului de droguri. Acest lucru reiese din evidenţa locală privind consumul de alcool, tutun şi droguri ilicite în 2012 realizat de specialiştii antidrog. Astfel, dacă în 2011, judeţul nostru s-a situat într-o zonă de risc mic pe harta consumului de droguri, în 2012 situaţia s-a schimbat şi acum figur



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vlad, acum 4011 zile, 4 ore, 35 minute, 19 secunde
Jumatate dintre cei prezenti sau mai mult de jumatate au consumat:)
criticul, acum 4010 zile, 21 ore, 22 minute, 57 secunde
Daca tăceai , filozof rămâneai !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.