Educație

Picturile prof. Agafiţei vă aşteaptă la Biblioteca Judeţeană

Valentin Muscă
2 apr 2013 1937 vizualizări
Începând de ieri după amiază Foyerul Bibliotecii „Duiliu Zamfirescu” din Focşani găzduieşte expoziţia de debut a profesorului Florinel Agafiţei.

Peste 30 de tablouri ne oferă, pe de o parte o introspecţie a universului interior al misteriosului orientalist din Focşani, iar pe de altă parte arată zbaterile spirituale ale unui intelectual care încearcă să nu cadă în platitudinea activităţilor cotidiene într-un oraş plin de scriitori, dar cu puţini oameni de cultură şi artişti. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, scriitor consacrat pe plan naţional şi autorul singurei istorii despre sanscritologii români, Florinel Agafiţei bate de această dată la porţile sensibile ale picturii. Privită din alt punct de vedere, expoziţia este o invitaţie la dialog adresată oamenilor de cultură din Focşani, care formau odinioară o societate civilă, cu o voce de care, dacă puterea locală nu se ţinea seama, cel puţin se temea. Or, în acest an de graţie 2013, societatea civilă din Focşani a intrat cu arme şi muniţii în galeriile partidelor politice, iar generaţia de aur a scriitorilor vrânceni afirmaţi înainte de 1989 s-a mutat, în mare parte, la Cimitirul Nordic. Vernisajul va avea loc vineri, 5 aprilie, orele 17, iar despre tablouri şi autor vor vorbi prof. Ovidiu Octavian Opaiţ şi pictorul Ovidu Kloşca. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.