Educație

VIDEO!!!Cei mai buni francofoni din ţară se întrec astăzi la Focşani

Ziarul de Vrancea
2 apr 2013 2730 vizualizări
Participanţii au la dispoziţie o sală de fitness pentru a-şi descărca energia

Cei mai buni 314 elevi din ţară care au dovedit că stăpanesc foarte bine limba franceză participă astăzi, de la ora 9.00, la Olimpiada Naţională de limba franceză de la Focşani. Liceenii concurează la Colegiul Unirea, iar elevii de gimnaziu la Şcoala “Anghel Saligny”. Comisia naţională, condusă de conferenţiar universitar doctor Daniela Dincă de la Universitatea Craiova, s-a reunit ieri după-amiază în şedinţă pentru a elabora subiectele, apoi a participat la festivitatea de deschidere găzduită de Aula “Mihai Eminescu” a CNU.

Festivitatea a fost deschisă de preşcolarii Grădiniţei Armonia care au dansat, şi de Corul Pastorala care a interpretat “Gaudeamus igitur”, “Oda bucuriei” – imnul Uniunii Europene, precum şi o serie de melodii franceze.

Oaspeţii au vizionat apoi un film de prezentare a ţinutului Vrancei, apoi au urmat alocuţiunile oficialităţilor, dintre acestea remarcandu-se viceprimarul municipiului Focşani, Tudorel Trofin, care s-a adresat audienţei în limba franceză. “Vreau ca această olimpiadă să reprezinte pentru toţi participanţii o bucurie. Vă doresc să fiţi creativi, să aveţi parte de succes, să rămaneţi cu amintiri plăcute de la Focşani”, le-a transmis participanţilor inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Preşedinta comisiei centrale, conferenţiar universitar doctor Daniela Dincă a prezentat mesajul ataşatului cultural al Ambasadei Franţei la Bucureşti, dar a ţinut să remarce şi primirea caldă făcută la Focşani. Atmosfera a fost destinsă de directorul CNU, Cornel Noană. “Pentru cei 15-20% dintre d-stră care nu au telefon cu acces la internet, există un laborator de informatică deschis zilnic între orele 16-18,30 pentru aceasta. Pentru cei mai dinamici există o sală cu mese de tenis, iar pentru cei mai energici o sală de fitness. Iar dacă mai sunt printre d-stră unii care au păcătuit, avem vineri un festival judeţean de muzică psaltică la care sunteţi invitaţi”, a precizat Noană.
 

Fiţe de Bucureşti
 

Nici nu a debutat competiţia, că unele delegaţii au ridicat deja pretenţii, uitand că în alte judeţe cazarea se face exclusiv la internatele şcolare unde condiţiile nu sunt tocmai demne de o olimpiadă naţională. O mămică, ce însoţeşte un elev din Bucureşti, s-a declarat nemulţumită de condiţiile oferite de hotelul de 4 stele în care a primit repartizare şi a decis să se cazeze la o pensiune. Precizăm că cei peste 400 de oaspeţi ai municipiului sunt cazaţi zilele acestea la hotelurile Ambasador, Amadeus, Coroana, Sorste, Vrancea şi Unirea. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
un focsanean, acum 4034 zile, 10 ore, 55 minute, 44 secunde
cei din Bucuresti mereu au fite dar unii dintre ei nici acasa nu au conditii de 4 stele, si mai fac si mofturi
m.a., acum 4035 zile, 55 minute, 40 secunde
f. frumoasa deschiderea...felicitari si mult succes!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.