Educație

Cadouri pentru copiii de la Modul familial din Panciu

Iulia Crețu
1 apr 2013 2048 vizualizări
Alimente, dulciuri şi jucării au fost aduse de o asociaţie umanitară din Italia, în care este implicată şi o vranceancă, Firica Cocioabă

Copiii şi tinerii de la Modulele familiale din Panciu au primit, week-end-ul trecut, vizita Firicăi (Federica) Cocioabă, o vranceancă stabilită în Italia, care a adus pachete cu ajutoare destinate celor mici. Ajutoarele, constand în jucării, alimente sau jucării, au fost aduse la Panciu cu sprijinul unei asociaţii umanitare din Italia. Alegerea Firicăi Cocioabă pentru Panciu nu este întamplătoare, mai ales că femeia a trăit la Casa de Copii de acolo. “Am derulat multe campanii umanitare în Italia, destinate în special mamelor şi copiilor, dar şi fetelor de pe stradă. Ajutoarele pentru Casa de copii din Panciu nu sunt întamplătoare, şi eu am plecat de aici. Am adus alimente, jucării sau dulciuri şi îmi propun ca în vară să pot duce copiii în vacanţă la mare. De asemenea, vreau să ajut trei copii să revină în sanul familiei lor din Adjud, de unde au fost luaţi în urma unei anchete sociale. Vreau să le dau cate o sută de euro lunar pentru a reveni langă mama lor. Vom reveni la Panciu pe 1 iunie, cu alte ajutoare”, ne-a spus Firica Cocioabă, care reprezintă şi comunitatea romanilor din Italia. La randul său, Dorel Novac, şeful centrului de la Panciu, susţine că ajutoarele sunt binevenite, mai ales că alocaţiile date de stat pentru întreţinerea unui copil într-un astfel de modul sunt foarte reduse. Pentru îngrijirea unui singur copil se alocă numai 370 lei anual. “Ajutoarele înseamnă foarte mult, vin în ajutorul nostru, mai ales că fondurile destinate copiilor sunt reduse. Alocaţia anuală pentru un singur copil este de 370 lei. Ne mai ia din grijă. La Panciu funcţionează două module familiale, unde sunt 27 de copii, cu varste de pană la 18 ani, ei fiind din tot judeţul, nu doar din zonă”, ne-a spus şi Dorel Novac. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.