Educație

Discuţii despre machiaj şi avort în săptămana “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Ziarul de Vrancea
31 mar 2013 3501 vizualizări
Elevii vranceni desfăşoară activităţi diverse săptămana aceasta, de la vizite culturale, pană la discuţii despre avort şi machiaj u conducerea IŞJ atrage atenţia că “nu e vacanţă” şi elevii trebuie stimulaţi să vină la şcoală

Săptămana aceasta elevii nu vor avea cursuri, ci vor participa la activităţi diverse în cadrul săptămanii “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, cu excepţia elevilor catolici care au dreptul la o zi liberă, avand în vedere că ieri au sărbătorit Paştele. Cadrele didactice s-au întrecut în organizarea unor activităţi cat mai diverse pentru stimularea implicării elevilor, de la vizite la secţiile Muzeului Judeţean, Biblioteca Judeţeană sau la obiectivele turistice din Focşani, la plantări de pomi, întalniri cu reprezentanţii AJOFM, discuţii despre avort sau participări la Sfanta Liturghie (cum este cazul elevilor Liceului de Artă). Cursuri despre educaţie pentru sănătate şi mediul înconjurător sunt programate şi la Liceul Pedagogic, unde va fi organizat şi un carnaval al primăverii. Elevele claselor a XII-a ale acestui liceu vor lua în discuţie şi teme precum machiajul corect, cum să-ţi dezvolţi abilităţile tehnice, cum să găteşti, iar cei mai talentaţi îi vor caricaturiza la propriu pe politicieni. Elevii Colegiului Cuza vor face o incursiune în Evul Mediu, vor participa la activităţi de formare a personalităţii şi de responsabilizare, dar vor face şi “paşi spre carieră”. Şcolile generale organizează acţiuni caritabile, precum donaţii de cărţi pentru elevii nevoiaşi, vor călători în ţara lui Shakespeare şi Chauser şi vor participa la acţiuni sportive diverse (Şcoala 3 Focşani). Elevii din mediul rural vor învăţa să fie buni cetăţeni după ce vor descoperi „cine sunt eu?” (Şcoala Sihlea), vor ecologiza spaţiul verde din curtea şcolii, vor lucra la realizarea revistei unităţii de învăţămant (Şcoala Străoane), vor viziona filme religioase, vor participa la un bal mascat (Şcoala Vrîncioaia), vor discuta despre „generaţia Facebook şi viitorul ei” sau vor participa la spectacole de teatru de păpuşi (Şcoala Chiojdeni).

Discuţii pe teme religioase cu preşcolarii

Preşcolarii au şi ei activităţi dintre cele mai diverse, precum dezvoltarea interesului pentru ocrotirea păsărilor şi natură, a spiritului de echipă, dar şi o discuţie cu preotul paroh despre „Învierea Domnului” (Grădiniţa 1 Focşani). Preşcolarii din oraşul Odobeşti vor învăţa încă de varstă fragedă care este importanţa cărţilor în viaţa noastră şi vor planta copăcei, împreună cu părinţii şi educatoarele. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean atrage atenţia că săptămana aceasta nici elevii şi nici cadrele didactice nu sunt în vacanţă, iar activităţile desfăşurate trebuie să acopere numărul de ore pe care elevii şi profesorii le-ar fi avut în timpul cursurilor. „În general se participă la aceste activităţi şi este bine să se facă întrucat elevii au posibilitatea de a învăţa şi altceva decat în mod normal. În plus, se leagă şi o altfel de legătură între profesori şi elevi, dar şi între elevii diferitelor clase”, a declarat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
poate, acum 4040 zile, 9 ore, 31 minute, 44 secunde
Poate Shakespeare si "Chaucer"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.