Educație

Şedinţă cu directorii pentru clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
29 mar 2013 6173 vizualizări
Oficialii IŞJ le cer părinţilor să nu se îmbulzească în prima zi, întrucat ordinea de pe liste nu constituie criteriu.Săptămana viitoare şcolile îşi deschid porţile pentru părinţi

Directorii de şcoli generale şi grădiniţe au fost convocaţi luni, 1 aprilie, la ora 10,00 în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a discuta despre înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I ce vor debuta marţi, 2 aprilie. Vor fi discutate în amănunt, potrivit şefei IŞJ, prevederile Metodologiei de înscriere în învăţămantul primar pentru anul şcolar 2013-2014, precum şi despre modul în care se va face evaluarea psihosomatică destinată copiilor care nu împlinesc varsta de înscriere la 31 august, dar care, la cererea părinţilor, vor în clasa pregătitoare sau, după caz, în clasa întai. „Rugămintea mea la părinţi este să nu se îmbulzească în prima zi de înscrieri pentru că ordinea de pe listă nu înseamnă că au şi locul asigurat. Fiecare copil va avea locul lui pentru că sunt locuri şi clase destule”, a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Reprezentanţii IŞJ au mai precizat că anul acesta sunt locuri suficiente şi la şcolile cele mai solicitate în anii anteriori, Şcoala „Ştefan cel Mare” avand un număr mic de copii din circumscripţie. Părinţii care doresc să afle informaţii legate de înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I au la dispoziţie un număr de telefon disponibil (Tel Verde), pentru Vrancea acesta fiind 0800816237, disponibil din 1 aprilie 2013 în intervalul orar 8,00 – 16,00.
 

Şcolile organizează săptămana viitoare „Ziua porţilor deschise”

 

Şcolile generale şi-au realizat pe site-urile proprii secţiuni destinate clasei pregătitoare sau chiar blog-uri în care sunt oferite informaţii legate de numărul locurilor disponibile şi sunt postate imagini ale sălilor de clasă în care ar urma să înveţe din toamnă cei mici. Tot aici sunt anunţate şi zilele stabilite în care şcolile îşi deschid porţile pentru părinţi. Şcoala „Ştefan cel Mare”, de exemplu, anunţă că organizează Ziua porţilor deschise joi, 4 aprilie, iar Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, marţi, 2 aprilie, între orele 8,00 – 14,00. Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea apreciază că anul viitor şcolar vor intra la clasa pregătitoare 2909 elevi vranceni, care vor învăta în 167 de clase, mai mulţi comparativ cu anul şcolar în curs în care sunt 114 clase pregătitoare în care învaţă 2031 elevi. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Rambo, acum 4037 zile, 15 ore, 41 minute, 29 secunde
Si care-i problema,ca mai transfera doi-trei tantalai cu pleasca de muci la nas,cum a facut la Cuza si gata clasa!
gigi contra, acum 4037 zile, 19 ore, 25 minute, 22 secunde
D-na Vasilica Zaharia cunoaste oare ca deja clasele sunt facute si oamenii s-au imbulzit la anumiti invatatori iar altii au cate 2-3 copii?
@ Gigi contra, acum 4037 zile, 18 ore, 56 minute, 52 secunde
Pai asta inseamna sa fii bun ! Macar atata satisfactie sa aiba si bietii invatatori care muncesc pe branci pe un salariu de mizerie! Asta inseamna sa fii bun! E poveste ca nu ai copiii la clasa (2-3) citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.