Educație

Uniristul Radu Marin, declarat elevul anului

Camelia Stănilă
26 sep 2006 1029 vizualizări
UPC l-a rasplatit cu un calculator de 600 euro u tinarul doreste sa faca o cariera din informatica, astfel ca s-a angajat la cunoscuta companie Softwin

Radu Marin, absolvent al Colegiului Unirea din Focsani, a fost declarat "Elevul anului" si premiat cu un calculator in valoare de 600 de euro, de catre compania UPC. Festivitatea de inminare a premiului a avut loc ieri, in holul liceului, in fata elevilor din clase mai mici. S-a dorit ca Radu sa fie un model pentru uniristi, iar un astfel de cadou sa-i stimuleze sa lupte pentru performanta. Desi a concurat cu elevi buni de la celelalte colegii din Focsani, Radu Marin a cistigat competitia pentru "Elevul anului" si datorita rezultatelor obtinute la olimpiadele nationale si nternationale de informatica. Selectia a fost realizata de catre Inspectoratul Scolar, pe baza CV-urilor depuse de directorii. Radu s-a detasat insa considerabil, datorita unor rezultate precum medalia de bronz la Olimpiada de Informatica Central Europeana din Ungaria, dar si la Olimpiada Internationala din Polonia, Diploma de Excelenta oferita de Guvernul Romaniei "Meritul olimpic" sau pentru faptul ca a fost numit membru de onoare al Grupului "Romanians at Microsoft". "Radu a ajuns la asemenea performante dupa o munca de 8 ani. El a fost admis la Facultatea Info Iasi, cu media 10. De asemenea, a fost selectat in lotul national de redactare a subiectelor la informatica si, de asemenea, va participa la pregatirea lotului judetean", a afirmat profesoara Marilena Oprea, cea care s-a ocupat de pregatirea intensiva a lui Radu Marin, in ultimii ani. "Elevul anului", acum ajuns student, a dezvaluit in fata "bobocilor" uniristi secretul succesului sau. "Nu e usor sa ajungi la acest nivel, au fost patru ani de munca asidua in liceu. E nevoie de ambitie si daca iti doresti foarte mult acest lucru sint si sanse mari sa reusesti. Informatica va fi intotdeauna o pasiune pentru mine si voi incerca sa fac o cariera din asta", a marturisit Radu, multumindu-le profesorilor care l-au sprijinit si urindu-le uniristilor sa-i calce pe urme. Tinarul a mai precizat ca nu va parasi tara, ca alti colegi de- ai sai, dorind sa demonstreze tuturor ca se poate face cariera in informatica si in Romania. De altfel, talentul sau este deja recunoscut. Desi abia a intrat la facultate, Radu Marin s-a angajat la cunoscuta companie Softwin din Iasi. Trebuie mentionat si faptul ca UPC este la cea de-a treia editie a campaniei "Un PC de la UPC", in cadrul careia premiaza "Elevul anului" cu un calculator. De altfel, actiunea este initiata la nivel national si are rolul de a stimula si recompensa valorile educatiei. Pina acum, competitia a fost "monopolizata" de uniristi. In 2004 si 2005, calculatorul a ajuns la olimpicii Daniela Craciun si Andrei Budescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.