Educație

Vinerea Mare pentru credincioşii catolici

Valentin Muscă
28 mar 2013 2361 vizualizări
Creştinii de confesiune catolică vor reitera simbolic, astăzi, în Vinerea Mare, patimile şi moartea Fiului lui Dumnezeu. În acest an, Vinerea Mare este şi ziua în care în bisericile latine din toată lumea se face colecta pentru sprijinul Bisericilor din Ţara Sfântă.

La Roma, în capitala catolicismului, papa Francisc va duce Crucea în cadrul celebrei procesiuni din Colosseum. După ce a surprins în Joia Mare cu participarea la un serviciu religios în mijlocul unei puşcării, unde a spălat picioarele la 12 deţinuţi, în Vinerea Mare papa Francisc va merge pe drumul Crucii însoţit de 2 creştini catolici din Liban, mesaj prin care doreşte să arate susţinerea Vaticanului pentru creştinii din lumea arabă. Vinerea Mare este zi de post şi rugăciune, moment de reculegere şi de împăcare pentru creştini, fiind unul din momentele cele mai austere ale calendarului liturgic creştin, când are loc în lăcaşurile de cult emoţionanta procesiune cu Sfânta Cruce şi cele 14 staţiuni (opriri). Creştinii din Vrancea pot participa la această procesiune la bisericile din Focşani, Odobeşti, Adjud, Ploscuţeni şi Vizantea. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.