Educație

Educaţia sexuală se face şi nu prea în şcoli şi familie

Sorin Tudose
27 mar 2013 973 vizualizări
Circa 150 de adolescenţi, dar nu numai au participat ieri la festivitatea de încheiere a proiectului “Teen@ge: iluzii şi realităţi” desfăşurat de Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”.

Teodora Fantanaru, directoarea instituţiei, a ţinut să mulţumească tuturor celor implicaţi în proiect cu atat mai mult cu cat tema educaţiei sexuale este încă puţin dezbătută. “Este un proiect îndrăzneţ care a reuşit să strangă la un loc elevi, profesori, părinţi, bibliotecari toţi aceştia fiind adunaţi în jurul unei teme discret abordate atat în şcoală cat şi în familie. Îi felicit în mod public pe colegii mei pentru acest proiect privind educaţia sexuală a adolescenţilor, proiect care în aprecierea mea este cel mai mare desfăşurat de biblioteca noastră”, le-a spus invitaţilor Teodora Fantanaru. Dragoş Barlădeanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a participat şi el în calitate de partener şi prieten al bibliotecii felicitandu-i pe cei implicaţi în buna defăşurare a proiectului. De asemenea, acesta a acordat bibliotecarilor şi specialiştilor care au lucrat la “Teen@ge: iluzii şi realităţi” diplome semnate de însuşi Marian Oprişan (SIC!). Demarat la finele anului trecut proiectul şi-a propus să vorbească deschis cu tinerii despre viaţa sexuală, temă care de obicei este fie evitată fie tratată în băşcălie. La finalul întalnirii au fost împărţite broşuri şi dvd-uri cu tot ceea ce a însemnat proiectul. “În urma confruntării teoriei cu pratica, am descoperit că adolescentul îmbrăţişează modelul braţelor deschise întru îmbrăţişare. Fie că este vorba despre oameni, idei sau poveşti de viaţă, adolescentului îi este sete de cunoaştere, fiind dispus, atunci cand i se acordă atenţia şi respectul cuvenit să se deschidă precum Regina Nopţii şi să vină în întampinarea marilor enigme ale vieţii, aducandu-şi substanţialul efort la înviorarea lumii în care trăim”, scrie în broşură bibliotecarul Adrian Ţiglea, managerul proiectului. Cărticica are şapte mici capitole în care Ţiglea vorbeşte despre educaţia sexuală, formarea identităţii în adolescenţă, îmbunăţirea relaţiei dintre părinţi şi copii etc. “Teen@ge: iluzii şi realităţi” a fost finanţat de fundaţia IREX. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.