Educație

Directoarea de la Liceul Odobeşti a primit post la Colegiul Economic

Ziarul de Vrancea
26 mar 2013 3924 vizualizări
profesoara Gabriela Bocsok a cerut restrangere de activitate pentru propriul post pentru a se muta cu serviciul la Focşani u o profesoară de la Colegiul “Gh. Asachi” depinde de funcţia Tincuţei Zahariuc

Cinci cadre didactice care au intrat în restrangere de activitate s-au prezentat ieri la şedinţa publică organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, restul de 20 rezolvandu-şi situaţia la nivelul unităţilor de învăţămant. Printre cele cinci cadre s-a aflat şi directoarea Liceului Tehnologic Odobeşti, Gabriela Dorina Bocsok, cu specializarea contabilitate şi economie agrară, căreia i s-a oferit unul dintre cele două posturi disponibile din toamnă la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani. Rezolvat a fost şi cazul învăţătoarei Marcela Cătălina Răducan care face saltul de la Şcoala Ciorăşti la Şcoala “Ion Basgan” din Focşani, unde va preda din toamnă, iar profesorul de chimie Iancu Sarghi de la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” va preda de anul şcolar viitor la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani. Soluţionat provizoriu, doar pentru un an şcolar, este cazul profesoarei de informatică Elena Laura Pavăl de la Colegiul “Valeriu D. Cotea” care a fost detaşată în interesul învăţămantului la Şcolile “Ştefan cel Mare” şi “Ion Basgan” unde sunt ore opţionale pentru această disciplină. Nerezolvată rămane situaţia profesoarei Gabriela Lăcrămioara Niţu de la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” care are specializarea tricotaje confecţii textile şi care funcţionează în prezent pe postul rezervat al inspectoarei de discipline tehnice Tincuţa Zahariuc. “Situaţia d-nei Niţu va fi cunoscută la toamnă după stabilirea echipei de inspectori. Nu ştiu cum vom rezolva situaţia dacă d-na Zahariuc va reveni la catedră deoarece nu există alt post disponibil pentru această specializare”, ne-au declarat reprezentanţii IŞJ.

Următoarea etapă: pretransferul consimţit

Calendarul mobilităţii personalului didactic din învăţămantul preuniversitar pentru anul 2013-2014 prevede în perioada următoare afişarea la IŞJ a listei cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pană pe 29 martie 2013. Urmează ca în perioada 1-4 aprilie să fie depuse cererile pentru pretransferul consimţit între unităţile de învăţămant preuniversitar la cerere a personalului didactic titular, atat la nivelul IŞJ cat şi la unităţile la care se solicită transferul. Solicitările depuse vor fi analizate în CA-urile şcolilor pe 5 aprilie, urmand ca pană pe 10 aprilie să fie depuse la Inspectoratul Şcolar acordurile şcolilor. Pe 11 aprilie se vor desfăşura probele practice sau orale, iar pe 12 aprilie vor fi soluţionate cererile de pretransfer consimţit între unităţile de învăţămant în şedinţă publică. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.