Educație

CNU- unicul caştigător roman al unui proiect finanţat de Google

Ziarul de Vrancea
25 mar 2013 2416 vizualizări
Proiectul uniriştilor îşi propune să creeze o nouă şcoală de creatori de lecţii video pentru calculatoare, tablete şi telefoane mobile

“Uniriştii” au caştigat un proiect educaţional finanţat de compania Google, în cadrul unei competiţii la care s-au înscris peste 800 de proiecte din întreaga lume. Caştigătoare au fost numai 30, printre acestea aflandu-se şi cel al Colegiului Naţional Unirea din Focşani, singurul de altfel selectat din Romania. Proiectul RISE (Roots in Science and Engineering - în traducere bazele ştiinţei şi ingineriei) doreşte să ajute elevii de pretutindeni în abordarea şi înţelegerea ştiineţelor exacte şi a bazelor programării. Iniţiat de Colegiul Unirea în parteneriat cu Asociaţia Uniriştii, proiectul îşi propune să creeze o nouă şcoală de creatori de lecţii video pentru calculatoare, tablete şi telefoane mobile, mai ales pe domenii legate de matematică, informatică, fizică, chimie şi biologie. Echipe de elevi şi profesori vor învăţa să creeze scenarii, să filmeze, să editeze un film, realizând momente video de 3-10 minute ce pot veni in sprijinul predării şi învăţării. Profesorii şi elevii unirişti consideră proiectul drept o nouă provocare care vor continua un alt proiect cunoscut, IT&Science Caravan, desfăşurat în urmă cu doi ani în câteva şcoli rurale, finanţat tot de Google RISE Awards. Parteneri ai proiectului sunt Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu şi Şcolile Gimnaziale Jariştea şi Vulturu, precum şi compania Intuitext alături de portalul www.didactic.ro. “Vor lucra sau vor colabora la acest proiect, pe tot parcursul anului 2013, peste 270 de elevi şi circa 30 de profesori. Intenţionăm să alcătuim o arhivă de peste 100 de filme/momente cu caracter educaţional, prin contribuţia echipelor de elevi şi profesori implicaţi in proiect. În cadrul proiectului “LessonsOnDemand – Lecţii la cerere” se vor organiza în luna mai un seminar şi o premiere a filmelor educaţionale realizate. La seminar vor participa profesori, elevi, ingineri Google, invitaţi ai universităţilor şi colegiilor din ţară. De asemenea, în luna iunie, doi reprezentanţi ai proiectului vor fi prezenţi la Londra, la sediul Google, la un seminar despre educaţie prin ştiinţă şi programare”, transmit reprezentanţii CNU. Lansarea oficială a proiectului va avea loc joi, 28 martie, de la ora 12,30, în sala de festivităţi a CNU, cand vor fi înmanate şcolilor partenere echipamentele video şi software. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ulise Grosu, acum 4020 zile, 14 ore, 44 minute, 46 secunde
Felicitari d-lui prof. Emil Onea!
m.a., acum 4020 zile, 23 ore, 27 minute, 31 secunde
bravo unirea,tot mai departe.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.