Educație

Balul Balurilor şi Balul Mărţişorului, petrecerile liceenilor mondeni

Ziarul de Vrancea
24 mar 2013 3064 vizualizări
Tinerii liceeni s-au întrecut în petreceri care mai de care mai strălucitoare, însă părinţii le-au cerut profesorilor coordonatori să nu întarzie prea mult la „after-party-uri”, unde de regulă se consumă şi alcool

Elevii Colegiului Naţional „Unirea” din Focşani au sărbătorit, vineri seara la restaurantul Sorste, Balul Mărţişorului 2013, unde s-au simţit ca adevăratele vedete păşind pe covorul roşu şi oprindu-se la panoul unde s-au lăsat fotografiaţi precum actorii de la Hollywood. Organizatorii, elevii claselor a XI-a, s-au străduit să elimine cuvantul imperfecţiune, aducand în prim-plan strălucirea tinereţii, primăvara, mărţişoarele de pe masă în formă de stea, capela în care dragostea a făcut minuni sub îndrumarea marelui Elvis Presley şi steaua de la intrare care i-a călăuzit pe invitaţi spre locaţia unde totul s-a vrut perfect. Organizatorii s-au bazat în alegerea temei pe faptul că lumina reflectoarelor, în permanenţă, scoate în relief valorile.

Miss şi Mister Balul Balurilor Bobocilor: Melisa Leica Lupu şi Florin Toader

Astfel, au făcut o paralelă între istoria Hollywood-ului şi cea a Colegiului Naţional „Unirea”, evidenţiind faptul că, aşa cum echipele de la Hollywood se pregătesc cu seriozitate ca într-un moment, toţi artiştii să strălucească, aşa şi uniriştii claselor a XI-a au muncit ca vineri seară, toţi invitaţii să fie puşi în lumina reflectoarelor. Premierea a fost realizată după modelul galelor de la Hollywood, fiind oferite premii pentru cel mai bun dansator, cea mai excentrică ţinută, cuplul serii, dar mai ales pentru Regina Balului şi Mister Mărţişor 2013. Norocoşii au fost Andreea Avram, elevă în clasa a XII-a D, care a fost declarată Regina Balului, şi Andru Mocanu, clasa a XII-a C, declarat, după susţinerea unei serii de probe, Mister Mărţişor. Vineri seara a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor şi Balul Balurilor Bobocilor organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor şi la care au participat şase perechi de Miss şi Mister de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Colegiul Economic "M. Kogălniceanu", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte "Gheorghe Tattarescu" şi Colegiul Tehnic "Ion Mincu". În urma show-ului, caştigători au fost declaraţi Melisa Leica Lupu şi Florin Toader, ambii de la Colegiul Naţional „Cuza”, laureaţi, alături de alţi premianţi, şi la balurile bobocilor din toamnă. Elevii din majoritatea liceelor din judeţ s-au adunat pentru a-şi susţine favoriţii, galeriile făcand exces de aplauze şi urale. (Mihaela VLĂDESCU)

Părinţii vor petreceri fără alcool

După ce au apărut discuţii că după asemenea petreceri elevii continuă distracţia în cluburile de noapte din oraş, unii părinţi au cerut şcolilor să se implice pentru ca adolescenţii să nu facă exces de băuturi la „afer-party-uri”. Aceasta cu atat mai mult cu cat vanzarea de băuturi alcoolice către minori este interzisă în localurile publice, potrivit legii. Legislaţia românească nu interzice consumul de alcool însă prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori. În acest context, un grup de părinţi atrage atenţia că directorii de şcoli nu trebuie să mai gireze petreceri în care se consumă alcool şi unde elevii lasă adesea toţi „banii de buzunar”. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
m.a., acum 4049 zile, 11 ore, 44 minute, 51 secunde
bravo andreea ...si iata ca se apropie sfarsitul liceului...trec anii..
uniristu, acum 4049 zile, 19 ore, 9 minute, 6 secunde
Cand aveti de gand sa transferati la Cuza toti ciobalayy cu pleasca de mucy la nas sa vada si cuzistii ciobani transpirati cu balega pe cizme...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.