Educație

Biblioteca Judeteana in Comisia Nationala a Bibliotecilor

Iulia Crețu
23 sep 2006 1031 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a fost numita, prin ordin comun al Ministerului Culturii si Invatamintului, in Comisia Nationala a Bibliotecilor, organism care are in componenta 23 de membri, reprezentanti consacrati ai vietii biblioteconomiei romanesti

Aceasta numire ofera institutiei locale oportunitatea derularii de proiecte si luarea unor decizii. Alaturi de

biblioteca focsaneana, pe lista comisiei mai figureaza institutiile similare din Sibiu si Cluj. "Aceasta numire se datoreaza activitatii noastre sustinute, performantelor, dar si deschiderii spre modernitate pe care a manifestat-o biblioteca noastra in ultimii ani. In a doua saptamina a lui octombrie va avea loc o intilnire, cind se va stabili ierarhia, subcomisiile si atributiile. Este vorba de o strategie nationala asupra a tot ce se numeste activitate de biblioteca in Romania, care sint perpectivele, aspectele legislative si tot ce tine de adaptarea vietii biblioteconomice romanesti la prevederile europene. Aceasta numire este o performanta si ne obliga. Se vor contura noi oportunitati si vom participa direct la luarea deciziilor", ne-a declarat Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.