Educație

Elevi voluntari şi sediu nou pentru Centrul Antidrog din Vrancea

Raluca Manolache
22 mar 2013 1718 vizualizări
Cei 12 elevi care au decis să lupte alături de autorităţi împotriva consumului de droguri vor transmite în şcoli mesajele Centrului Antidrog

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Vrancea s-au mutat la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focşani. După şapte ani în care specialiştii antidrog şi-au desfăşurat activitatea într-un birou situat la etajul doi din incinta Primăriei Focşani, aceştia şi-au găsit, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, o locaţie prin care pot fi mai aproape de elevi. S-a făcut astfel şi o inaugurare a noului spaţiu. Prefectul Cătălin Kanty Popescu a cerut ca toţi cei ce doresc să solicite ajutor specialiştilor de la CPECA  să nu fie legitimaţi şi trecuţi în condică în momentul în care intră în unitatea de învăţămant. Aceasta pentru ca beneficiarii serviciilor să se bucure de confidenţialitate. După inaugurarea noului sediu, specialiştii antidrog se vor bucura de acum înainte şi de sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focşani şi Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. 12 elevi au ales să devină voluntari la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. Aceştia urmează să fie instruiţi, iar pentru început vor merge în unităţile de învăţămant pentru a promova ediţia a X-a a concursului „Mesajul meu antidrog” sub egida sloganului “Colorează-ţi Viaţa altfel… Fără Droguri!”. Secţiunile concursului din acest an sunt: Pagină web, Eseu literar, Film de scurt metraj, Spot, Fotografie digitală, Arte vizuale. Tinerii cu probleme din cauza consumului de substanţe interzise sunt aşteptaţi la noul sediu al CPECA, iar programările se pot face la numărul de telefon  0237/230.209. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.