Educație

Spectacole pentru participanţii la Olimpiada de Limba Franceză

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 1741 vizualizări
Organizatorii au definivat programul Olimpiadei Naţionale de Limba Franceză, ce are loc anul acesta la Focşani, în perioada 2-6 aprilie. În oraşul nostru sunt aşteptaţi în această perioadă 190 de elevi din toată ţara, cărora li se adaugă profesori şi membri ai comisiilor de evaluare, în total 400 de persoane.

Olimpiada Naţională de Franceză va avea loc la Colegiul Naţional Unirea pentru elevii de liceu şi la Şcoala “Anghel Saligny” Focşani, pentru elevii claselor VII-VIII. Deschiderea oficială a olimpiadei este programată pentru ziua de marţi, 2 aprilie, la ora 16,00, în Aula “Mihai Eminescu” a Colegiului Unirea. Proba scrisă are loc miercuri, 3 aprilie, începand cu ora 10,00, iar o zi mai tarziu proba orală de la ora 9,00. Rezultatele iniţiale vor fi afişate vineri, 5 aprilie, la ora 13,00, urmand ca rezultatele finale să fie afişate în aceeaşi zi, la ora 22,00. Festivitatea de premiere a caştigătorilor şi încheierea olimpiadei vor avea loc sambătă, 6 aprilie, la Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia”. Organizatorii le-a pregătit pericipanţilor un program care este unul opţional, de altfel, acesta cuprinzand un tur al oraşului Focşani, cu vizitarea Pieţei Unirii, Bisericii “Naşterea Sfantului Ioan Botezătorul”, Muzeului Vrancei, Ateneului Popular, precum şi o serie de spectacole puse în scenă de actorii Teatrului Municipal, cum ar fi “Bolnavul închipuit” de Moliere. De asemenea, oaspeţii pot asista la Festivalul judeţean de muzică psaltică “Lăudaţi pre Domnul”, ce va avea loc pe 5 aprilie, dar şi la o serie de specatcole surpriză pregătite de elevii Colegiului Unirea. Olimpiada Naţională de Limba Franceză este organizată de Ministerul Educaţiei, IŞJ Vrancea, Consiliul Judeţean, Consiliul Local şi Primăria Focşani, CNU şi Şcoala “Anghel Saligny” Focşani. Organizatorii au creat şi un site al competiţiei pe care vor fi postate noutăţile olimpiadei:  http://onlf2013.lufo.ro/. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
elev-elev-elev, acum 4022 zile, 3 ore, 8 minute, 52 secunde
Aveti grija sa n-o puneti pe d-na inspector sa vorbeasca romaneste in timpul olimpiadei...Ar fi dezastru!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.