Educație

Incidentul de la Covasna, condamnat de TNL şi CNE

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 1188 vizualizări
Tineretul Naţional Liberal îşi exprimă susţinerea faţă de Sabina Elena, eleva de clasa a IX a, din Covasna, care a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră.

TNL consideră regretabil faptul că acest gest este catalogat de autorităţile şcolare din judeţ drept unul ”copilăresc”, despre care se speră ”că nu a fost premeditat”. „Dacă gestul Sabinei Elena este unul firesc, cu totul nefirească considerăm că este reacţia conducerii Liceului ”Korosi Csoma Sandor” care i-a solicitat elevei explicaţii referitoare la motivul pentru care a purtat însemnele naţionale. La fel de inexplicabilă este şi abordarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna care a solicitat liceului un raport privind motivul pentru care mai mulţi elevi români au mers la şcoală cu bentiţe tricolore şi nu un raport privind agresiunile la care aceştia au fost supuşi, cum ar fi fost firesc”, se arată într-un comunicat al Tineretului Naţional Liberal. Juniorii liberali au anunţat că, în semn de respect şi susţinere faţă de eleva din Covasna, îşi vor pune la poza de profil de pe reţeaua de socializare Facebook un pinbadge cu poza în care ea poartă bentiţa tricoloră. Acţiunile de discriminare din randul liceenilor din Covasna sunt condamnate şi de Consiliul Naţional al Elevilor, care consideră „indmisibil ca într-un liceu din Romania o elevă de clasa a IX-a să fie jignită şi ameninţată de către colegii care aparţin unei minorităţi naţionale pentru că a purtat o banderolă cu tricolorul Romaniei”. CNE transmite că va face o sesizare, atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Consiliul pentru Combatere a Discriminării pentru a fi luate măsuri. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Andreea, acum 4040 zile, 11 ore, 24 minute, 18 secunde
Ce se intampla daca un MAGHIAR de etnie ROMANA facea gestul ,firesc ,normal intr-un Stat DEMOCRAT EUROPEAN mai precis in UNGARIA ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.