Educație

Biblioteca a facut cutia rusinii pentru cartile uitate

Iulia Crețu
23 sep 2006 817 vizualizări
Campania de recuperare a sutelor de carti imprumutate si neaduse la timp de cititori in rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani continua.

Pe linga bibliotecarul "recuperator" care merge pe teren dupa lista de carti nerestituite, institutia a apelat la o metoda ceva mai ingenioasa de a readuce acasa volumele insusite pe nedrept. In holul sediului central a fost amplasata o cutie pe care sta scris mesajul "Aici puteti restitui cartile imprumutate in anii 2004 si 2005! Va multumim!", cutie unde "uitucii" pot aduce titlurile luate fara a mai fi nevoiti sa indure rusinea de a fi depistat acasa de angajatii institutiei. Pina acum campania a dat roade, citeva carti putind fi vazute in imensa "cutie a rusinii". "La aceasta initiativa am recurs din cauza intirzierilor nepermis de mari la restituirea cartilor si ea a avut efectele asteptate. Restantierii deja au inceput sa aduca volumele pe care din diferite motive nu le-au restituit la termen. Au la dispozitie si un biletel pe care cititorii sa noteze numele. Recurgem la o interactivitate discreta astfel incit sa nu provocam stari de culpa jenante", ne-a declarat Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Cititorii care au "omis" sa restituie volumele imprumutate la termen in anii 2004 si 2005 o pot face zilnic, in cursul saptaminii, la sediul central al bibliotecii, fie la "cutia rusinii" din hol, sub anonimat, fie la sectia de imprumut la domiciliu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.