Educație

Liderul SLI va monitoriza şi evalua calitatea învăţămantului vrancean

Ziarul de Vrancea
18 mar 2013 1624 vizualizări
“sindicatul trebuie aşezat acolo unde îi este locul”, spune Emil Tudor cu referire la ordonanţa care creşte puterea liderilor sindicali din învăţămant, care vor avea atribuţiuni de monitorizare şi evaluare a calităţii învăţămantului u şefa IŞJ Vrancea îşi doreşte monitori impaţiali

O ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial de curand măreşte puterea sindicaterlor din Educaţie. Potrivit noului act normativ, sindicatele din învăţămant au de acum înainte atribuţii de monitorizare şi evaluare a calităţii învăţămantului. Persoanele care vor fi desemnate ca fiind responsabile cu această activitate vor fi degrevate parţial de norma didactică. Potrivit preşedinteleui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămant (FSLI), Simion Hăncescu, monitorizarea şi evaluarea calităţii sistemului de învăţămant este o atribuţie nouă a sindicatelor. OUG 14/2013 mai prevede că personalul degrevat parţial de normă îşi păstrează salariul şi sporurile şi indemnizaţiile pentru funcţia în care este încadrat. Pană acum degrevaţi parţial de normă au fost doar directorii şi inspectorii şcolari. Ca urmare a acestei ordonanţe, sindicatele urmează să-şi stabilească cel mai probabil 1-2 reprezentanţi din cadrul liderilor de organizaţii, care să aibă atribuţii de monitorizare şi evaluare a calităţii învăţămantului. La Vrancea aproape sigur una dintre persoanele cu astfel de atribuţii va fi liderul SLI, Emil Tudor. Desemnarea celei de-a doua persoane se va face“ în funcţie de pregătire şi de ceea ce a realizat pană în prezent”, potrivit lui Emil Tudor. Liderul vrancean al celei mai importante organizaţii sindicale din judeţ consideră că prin această ordonanţă se recunoaşte puterea sindicatului care “trebuie aşezat acolo unde îi este locul”, avand un rol deosebit în ceea ce priveşte activitatea socială şi economică.

“Mi s-ar părea normal ca acest monitor să fie imparţial”

În timp ce liderii de la Bucureşti ai sindicatelor din învăţămant declară că în cel mult o lună monitorii îşi vor începe activitatea, care va fi una de evaluare a bazei materiale, a resurselor umane şi a rezultatelor elevilor, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean este rezervată. “Deocamdată se aşteaptă normele de aplicare. Aceste evaluări vor reprezenta opiniile salariaţilor vizavi de actul de conducere şi calitatea învăţămantului. Mi s-ar părea normal ca acest monitor să fie imparţial”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Acest subiect va fi discutat joi la Bucureşti unde are loc Colegiul Liderilor organizaţiilor SLI din ţară, la care va participa şi învăţătorul Emil Tudor. Degrevarea liderilor de sindicat a fost caştigată din toamna anului trecut şi prevăzută într-un ordin al ministrului Educaţiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu. Ordinul 6.510 din 19 decembrie 2012 prevede degrevarea totală a liderului organizaţiei cu un număr minim de 2.000 membri care, în acest fel, încasează salariul de la unitatea de învăţămant deşi şcoala i-a rezervat postul, în timp ce acesta prestează activitate la sindicat. Preşedintele SLI Vrancea, Emil Tudor, este salariat al Şcolii Mesteacăn din comuna Vizantea Livezi şi are postul rezervat de 6 ani, de pe vremea în care era secretar general al organizaţiei judeţene. În prezent, ca preşedinte al filialei judeţene, acesta are un salariu la sindicat de 1.500 lei, potrivit indemnizaţiilor publicate pe site-ului organizaţiei vrancene. Emil Tudor ne-a declarat că noul ordin va conduce la diminuarea indemnizaţiei sale de la sindicat. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Unirist-C.N.U., acum 4055 zile, 11 ore, 5 minute, 3 secunde
Felicitari ca ati aprobat transferul celor trei elevi mai slabuti la Cuza!De ce nu aprobati transferul elevilor de la Lic.agr.Odobesti?Dar de la Lic.Dumitresti?Sa simta si cuzistii transpiratia citeste integral
stana, acum 4055 zile, 11 ore, 56 minute, 48 secunde
Bineînțeles, doamna Inspector General, reprezentantul sindicatului trebuie să fie imparțial; după chipul și asemănarea dumneavoastră.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.