Educație

Galele Teatrale Focşănene debutează pe 24 martie cu opera Traviata

Gabriel Sava
13 mar 2013 1970 vizualizări
“Traviata” va fi în premieră la Focşani, în interpretarea Orchestrei de Cameră Unirea şi a soliştilor de la Opera Naţională Romană

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale municipiului este în plină pregătire. Galele Teatrale Focşănene vor debuta pe 24 martie, după cum au anunţat gazdele acestui eveniment, respectiv Ateneul Popular şi Teatrul Municipal din Focşani. “Şi de această dată, puteţi vedea şi aplauda nume importante ale teatrului românesc: Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Virgil Ogăşanu, Valeria Ogăşanu, Diana Lupescu, Dana Dembinski, Florin Busuioc. Totodată, veţi putea regăsi pe scena Galelor şi talentaţii actori ai Teatrului Municipal Focşani. Pentru prima dată la Focşani, va fi audiată şi o operă în concert, La Traviata, cu orchestra de Cameră Unirea şi solişti ai Operei Naţionale Bucureşti. Marcăm astfel şi la Focşani Anul Giuseppe Verdi, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor italian”, a precizat directorul Ateneului, Valentin Gheorghiţă, în prezentarea evenimentului. Trebuie spus că La Traviata este o premieră pentru Focşani, fiind unul dintre momentele Galelor la care organizatorii se aşteaptă să aibă sala arhiplină. Proiectul Galelor Teatrale a debutat în 1997 la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” şi, în fapt, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 Martie. Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 24-31 martie, în cele două săli de spectacole din Ateneul Popular şi Teatrul Municipal, parteneri în cadrul evenimentului. Programul integral al evenimentului este prezentat în paginile Ziarului de Vrancea. Biletele se pot procura la agenţiile Ateneului şi ale Teatrului. (G. SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.