Educație

Activitatea sindicală, punctată la gradaţia de merit

Ziarul de Vrancea
12 mar 2013 2329 vizualizări
liderii de sindicat pun pe picior de egalitate activitatea lor cu cea a directorilor de şcoală u lista cadrelor “gradate” din judeţ va fi afişată pe 13 mai

Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat luni punctajele pentru acordarea gradaţiei de merit, urmand ca zilele acestea fişele de evaluare, în număr de 13, să fie postate pe site-ul instituţiei. Discuţiile au fost lungi în şedinţa Comisiei Paritare, în parte şi ca urmare a negocierilor reprezentanţilor sindicatelor care nu s-au declarat mulţumiţi cu propunerea IŞJ de a acorda numai 0,25 puncte pentru activitate sindicală derulată de candidaţi. Sindicaliştii au obţinut în final un punct pentru toate categoriile de personal, mai puţin pentru directori. “Este punctată activitatea sindicală desfăşurată de biroul de conducere al organizaţiei din fiecare unitate de învăţămant şi de Biroul Judeţean. Activitatea îmbracă multe forme, însemnand nu doar revendicări, ea fiind legată de formare şi activităţi în diferite comisii judeţene. Eu aş pune-o pe picior de egalitate cu cea a directorului”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber din Învăţămant Vrancea, Emil Tudor. Pană anul trecut, pentru activitatea sindicală erau prevăzute 2 puncte, însă liderul SLI spune că acestea erau valabile numai pentru activitatea desfăşurată la nivel naţional de către membri Biroului Judeţean, de anul acesta putand beneficia de un punct orice membru care are o activitate sindicală demnă de luat în seamă. La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic de predare şi de conducere din învăţămantul preuniversitar cu o vechime de peste 4 ani, cu performanţe în inovarea didactică şi în pregătirea copiilor şi cu calificativul “Foarte bine” în fiecare an şcolar încheiat din perioada evaluării”, potrivit metodologiei. Dosarele se depun la secretariatul IŞJ în perioada 15 martie – 11 aprilie. Lista cadrelor care vor fi selectate va fi afişată pe 13 mai, urmand ca, după rezolvarea contestaţiilor, să fie validată pe 26 mai. Gradaţia de merit reprezintă 25% din salariul de bază pe o periodă de 5 ani, începand cu luna septembrie a acestui an. Criteriile pentru acordarea gradaţiilor de merit au fost modificate anul acesta, ponderea cea mai mare, de 89%, avand-o criteriul activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativă. Preşedintele comisiei judeţene de acordare a gradaţiilor este inspectorul pentru discipline tehnice Tincuţa Zahariuc. Printre cei care şi-au pregătit dosarul pentru gradaţie se află inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.