Educație

Luptă stransă pentru calificarea la naţionala de matematică

Ziarul de Vrancea
10 mar 2013 8191 vizualizări
400 de elevi ai judeţului au participat la olimpiada judeţeană de matematică.Fiul fostului viceprimar Bogdan Matişan, elev în clasa a V-a, a pierdut în ultimul moment calificarea în favoarea unei colege cel puţin la fel de bună.Organizatorii spun că elevii au venit cu soluţii originale, iar profesorii au evaluat corect lucrările

Olipiada Judeţeană de Matematică a reunit sambătă, la Colegiul “Edmond Nicolau” din Focşani, cei mai buni 400 de elevi ai judeţului la această disciplină. Rezultatele au fost foarte bune şi cu emoţii pentru calificarea la naţională, unde la gimnaziu a fost nevoie de constituirea unei comisii care a evaluat lucrările cu acelaşi punctaj în vederea unei departajări. Cea mai grea departajare a fost la clasa a V-a, unde patru elevi au avut acelaşi punctaj: Mihnea Băcioiu, de la Colegiul Unirea, şi Theodor Cazacu, Răzvan Coarcă şi Andra Vlad - toţi trei de la Şcoala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Două uniriste: Ana Maria Necula şi Andra Elena Mircea s-au “bătut” pe locurile pentru naţională, la clasa a VI-a, cu doi elevi ai Şcolii “Duiliu Zamfirescu” Focşani: Teodor Călin şi Răzvan Matişan, fiul fostului viceprimar al Focşaniului, Bogdan Matişan. După discuţii numeroase şi reevaluarea lucrărilor comisia a stabilit calificaţii la naţională: Theodor Cazacu la clasa a V-a şi Ana Maria Necula, Andra Elena Mircea şi Teodor Călin la clasa a VI-a. “Departajarea s-a făcut în funcţie de numărul problemelor rezolvate corect”, ne-au precizat membrii comisiei care au fost nevoiţi să le ofere explicaţii şi părinţilor. La clasa a VII-a cel mai mare punctaj, care l-a trimis automat în etapa următoare, a fost obţinut de Octavian Torcea de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani, iar la clasa a VIII-a s-au calificat Cristina Mateescu de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani şi Amalia Giuclea de la Colegiul Unirea. La liceu doi unirişti merg mai departe, astfel: la clasa a IX-a - Andreea Pătrunjel şi Robert Gabriel Chiper, şi colega lor la mai mare la clasa a X-a : Andrada Ioana Bogoi. La clasa a XI-a Vrancea nu are califiact la etapa naţională, dar menţionăm rezultatul foarte bun al lui Daniel Chirana care s-a dovedit a fi cel mai bun la această clasă. La clasa a XII-a tot doi unirişti, Vasile Pîrvu şi Paula Sima, merg la etapa naţională ce va avea loc la Braşov luna viitoare.

“Lucrările au fost evaluate corect” susţin profesorii

Numărul contestaţiilor a fost mic la ediţia din anul acesta, numai 16 participanţi cerand reevaluarea lucrărilor. “Evaluarea a fost corectă, profesorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei olimpiade fiind profesionişti. Numai 3 note au fost modificate, dar fără a fi schimbate ierarhiile. Trebuie ştiut că elevii au venit cu soluţii originale, iar colegii noştri le-au evaluat foarte corect”, a declarat inspectorul de matematică Daniela Sîrgie din cadrul IŞJ. Rezultatele au fost afişate pe site-ul official al competiţiei http://ojm2013cten.webs.com/rezultate. Tot sambătă a avut loc şi etapa judeţeană a Concursului de matematică aplicată ‘Adolf Haimovici” la care au participat 120 de elevi, rezultatele urmand să fie cunoscute astăzi după-amiază, după rezolvarea contestaţiilor care se depun în această dimineaţă la secretariatul Colegiului “Ion Mincu”. Tot astăzi vor fi afişate şi rezultatele finale ale olimpiadei de istorie, precum şi a celei de ştiinţe ale pămantului. Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” a găzduit olimpiada de limbi romanice, astăzi între orele 11,00 – 13,00 putand fi depuse contestaţii la secretariatul unităţii şcolare din Focşani. Rezultatele finale vor fi cunoscute maine. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
lungu tania, acum 4062 zile, 16 ore, 30 minute, 48 secunde
Felicitari tuturor copiilor si profesorilor de la C N U pentru rezultatele obtinute la olimpiada de matematica si nu numai! Bafta in continuare celor care merg la nationala! Bravo copii!
dn, acum 4062 zile, 16 ore, 58 minute, 58 secunde
Felicitari d-lui director Noana-CNU pt ca le-a insuflat copiilor dorinta de a fi mereu primii!!!!!!!!!!!!
dn, acum 4062 zile, 21 ore, 59 minute, 41 secunde
La concursul Unirea junior ,reprezentantul ziarului d-stra, la festivitatea de premiere a avut un discurs in care a spus si urmatoarele ,,cine cistiga locul 1 la matematica v=a avea asigurata toata citeste integral
Munteanu Adrian, acum 4062 zile, 22 ore, 28 minute, 53 secunde
Sa fim seriosi, astia nici macar nu stiu in ce clasa e Matisan.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.