Educație

Înlocuitoarea şefei IŞJ vrea să se mute cu catedra la Focşani

Dan Chiriac
8 mar 2013 3164 vizualizări
Directoarea Liceului Tehnologic Odobeşti a cerut restrangere pentru propriul post.Profesoara Gabriela Bocsok ar putea preda din toamnă la Colegiul Economic din Focşani

25 de cadre didactice sunt afectate anul acesta de restrangeri de activitate, număr mai mic faţă de anii precedenţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cele mai multe cazuri sunt rezolvabile  la nivelul unităţilor de învăţămant în care dascălii predau în prezent. “Doamnele educatoare de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din Focşani vor trece pe post de învăţătoare în cadrul şcolii, avand dublă specializare, iar în mediul rural la fel. Posturi de matematică sunt la Şcoala “Ion Basgan” şi la Colegiul “Edmond Nicolau” pentru profesorii care predau această disciplină. Problema vor fi în două situaţii: un cadru didactic urmand să fie detaşat în interesul învăţămantului pe opţionale, iar altul există riscul să rămană fără post întrucat funcţionează în prezent pe postul rezervat pentru d-na inspector Tincuţa Zahariuc. Pentru domeniul textile-tricotaje şi confecţii nu există post în altă parte, iar cum se va rezolva acest caz se va şti la toamnă cand se va cunoaşte echipa de inspectori şcolari pentru anul viitor”, ne-au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Surpriza o reprezintă directoarea Liceului Tehnologic Odobeşti, Gabriela Dorina Bocsok, care a cerut restrangere pentru propria catedră. Directoarea liceului odobeştean nu mai doreşte astfel funcţia de conducere, cel mai probabil urmand să predea la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani unde vor fi disponibile de anul şcolar viitor două posturi pentru specialitatea economic, administrativ, comerţ şi servicii. Gabriela Bocsok este director al Liceului Tehnologic Odobeşti din 30 mai 2012 cand a preluat funcţia de la Vasilica Zaharia, după ce aceasta a fost avansată la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean. Gabriela Bocsok a fost director adjunct al liceului din Odobeşti mai bine de 10 ani. Soluţionarea restrangerilor de activitate se va face în şedinţă publică la IŞJ pe 26 martie 2013. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.