Educație

Info-Educaţie:Directorii de şcoli, solicitaţi să-i înveselească pe micii francofoni

Ziarul de Vrancea
6 mar 2013 1314 vizualizări
Directorii de şcoli din Focşani au fost convocaţi marţi în şedinţă la IŞJ pentru a li se cere sprijinul în desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Limba Franceză pe care oraşul nostru o găzduieşte în luna aprilie.

Astfel, directorilor li s-a solicitat să organizeze diverse activităţi, în funcţie de specificul fiecărei şcoli, pentru atragerea a cate unui grup de olimpici. “Este normal să punem umărul ca această olimpiadă, iar participanţii din toată ţara să cunoască îndeaproape unităţile de învăţămant din Focşani. Mi se pare şi frumos să colaborăm ca totul să iasă bine”, ne-a declarant şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. Unii directori s-au declarat puţin încurcaţi de această cerinţă. “Nu ştiu ce ar putea organiza liceele tehnologice ca să atragă cate un grup de elevi, teatru, spectacole, dar nu ştiu cat ar putea acestea să-i atragă pe oaspeţi. Pentru ei obiective turistice precum Muzeul Unirii sau Mausoleul de la Mărăşeşti ar fi atractive”, ne-a declarat unul dintre directorii de şcoli. Olimpiada Naţională de Limba Franceză, programată în perioada 1-5 aprilie 2013 şi găzduită de Colegiul Unirea, va aduce în oraşul nostru 400 de participanţi. Evenimentul este finanţat parţial de Ministerul Educaţiei şi de Consiliul Local Focşani. (M. V.)

Memoriu la IŞJ pentru prelungire la catedră

Părinţii elevilor unei clase a III-a a Şcolii “Ştefan cel Mare” din Focşani au depus la Inspectoratul Şcolar un memoriu prin care solicită acordarea prelungirii la catedră a unei învăţătoare care împlineşte anul acesta varsta legală de pensionare. Părinţii doresc ca elevilor să nu le fie schimbată învăţătoarea înainte cu un an de finalizarea ciclul primar. Memoriul părinţilor a fost discutat în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie al IŞJ, însă reprezentanţii instituţiei susţin că nu este de competenţa lor acordarea prelungirii activităţii la catedră. “Întai trebuie parcurse toate etapele de mobilitate prevăzute în metodologie. Dacă postul respectiv va rămane vacant după aceea, CA-ul şcolii va decide dacă i se poate acorda continuarea activităţii”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Reprezentanţii şcolii ne-au declarant că eventuala cerere de continuare a activităţii învăţătoarei va fi supusă atenţiei CA-ului unităţii, dar numai dacă postul va rămane vacant după etapele de mobilitate prevăzute în calendarul mişcării personalului didactic. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.