Educație

Scriitorii din lumea întreagă, sărbătoriţi la bibliotecă

Sorin Tudose
6 mar 2013 1066 vizualizări
Mai mulţi liceeni de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani au marcat la Biblioteca Judeţeană “Ziua Mondială a Scriitorilor, ce se sărbătoreşte în luna martie

Coordonaţi de profesoarele Elena Mateiu şi Nataşa Simion, elevii au pregătit eseuri despre relaţia cititor-scriitor, aducând un omagiu scriitorului preferat. “La bibliotecă elevii au demonstrat că a citi inseamă a învăţa, iar o carte lecturată înseamnă o experienţă dobândită. Prin lectură adolescenţii au descoperit personaje care au aceleaşi frământări, identificându-se cu problemele şi trăirile lor. După lectura eseurilor şi discuţiile libere despre importanţa unei cărţi, elevii au făcut un tur al bibliotecii prin care au văzut care este drumul unui volum de la editură la bibliotecă şi până în mâinile unui cititor”, transmit bibliotecarii. Prin programul “Biblioteca Dăruieşte” fiecare elev a primit în dar o carte urmând ca următoarea întâlnire între elevi şi bibliotecari să se desfăşoare la Colegiul Economic. Acesta întâlnire a fost urmată de vizita elevilor de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” însoţiţi de prof. Carmina Corbeanu. Elevilor le-au fost prezentate serviciile oferite de biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”. Sărbătorită încă din 1986, Ziua Mondială a Scriitorilor a fost stabilită de Congresul Internaţional al PEN Club. Fondată în 1921 la Londra, PEN Club Internaţional reprezintă asociaţia scriitorilor de pretutindeni şi are drept scop promovarea prieteniei şi a sprijinului intelectual între scriitorii din toate colţurile lumii. (Sorin TUDOSE)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.