Educație

Spectacol dedicat doamnelor la Balada

Ziarul de Vrancea
5 mar 2013 1160 vizualizări
Alături de actorii Teatrului Municipal, la Focşani va concerta pe 7 martie Orchestra de Cameră «Philharmonia» Bucureşti, dirijată de Nicolae Iliescu

Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor, Primăria Focşani şi Ansamblul Folcloric «Ţara Vrancei » invită doamnele, domnişoarele şi nu numai, la un spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. «Sărut mana Doamnă... ! » este titulatura sub care Orchestra de Cameră « Philharmonia » din Bucureşti va prezenta joi, 7 martie, la Sala Balada din Focşani, începand cu ora 17,00, un program ce va cuprinde «Concerto grosso nr 11 în RE major» al lui A. Vivaldi, «Sarabandă, gigă şi badinerie» de A. Corelli, «Pastorale Bănăţene» de Doru Popovici, «Balada» a lui Ciprian Porumbescu, avand-o ca solistă pe Dorina Ciurea, dar şi «Serenada » lui E. Elgar sau «Divertisment KV136 în Re major» a lui W.A. Mozart. Orchestra de Cameră „Philharmonia” a luat fiinţă în anul 1983 la Bucureşti şi s-a bucurat de la început de aprecieri deosebite pentru calitatea şi rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predomină repertoriul preclasic şi clasic. „Orchestra a susţinut concerte la diferite festivaluri de muzică de cameră în ţări precum Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Austria şi Germania, prilej de elogiere a calităţilor sunetului şi a omogenităţii deosebite a ansamblului. Fondatorul şi conducătorul Orchestrei de Cameră „Philharmonia”, Nicolae Iliescu, a absolvit cursurile Conservatorului Naţional din Bucureşti beneficiind de bursa „George Enescu” şi s-a distins prin aprecieri deosebite în concertele susţinute în ţară, precum şi în ţări ca Ungaria, Bulgaria, Spania şi într-o serie de ţări din Asia şi America. A urmat cursurile de aspirantură ale Conservatorului „P. I. Ceaikovski” din Moscova, unde a obţinut rezultate excepţionale”, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Cultural Judeţean. Alături de Orchestra de Cameră «Philharmonia» actorii Teatrului Municipal «Gh. Pastia», Paula Grosu şi Sorin Francu vor susţine un recital de poezii. Intrarea la spectacol este liberă. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.