Educație

Profesorii cu funcţii de conducere, degrevaţi total

Ziarul de Vrancea
4 mar 2013 2301 vizualizări
Un proiect de ordonanţă de urgenţă propus de Ministerul Educaţiei prevede ca profesorii care deţin funcţii de conducere, îndrumare şi control în şcoli să fie scutiţi total de obligaţia de a preda, fără a li se tăia din salariu. Acelaşi aspect ar putea fi valabil şi pentru dascălii sindicalişti care participă la activităţi de monitorizare.

”Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control poate fi degrevat, total sau parţial, de post/norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, elaborate cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ. De aceleaşi drepturi pot beneficia şi persoanele desemnate de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, ca urmare a participării la procesul de monitorizare şi evaluare a calităţii sistemului de învăţământ, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale”, prevede proiectul de ordonanţă de urgenţă de modificare a legii educaţiei  naţionale, postat ieri pe site-ul www.edu.ro. Pană acum degrevarea era posibilă parţial, atat directorii cat şi inspectorii şcolari avand încă activitate în şcolile unde sunt angajaţi. Aceştia predau de regulă două zile pe săptămană, cateva ore. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Fort, acum 4069 zile, 16 ore, 55 minute, 17 secunde
Profesorii care au fost numiti directori contrar Legii Educatiei, art.246 si art.257 nu mai bine ii trimiteti la defintivarea studiilor pentru a nu mai fi incalcata legea ?
m, acum 4069 zile, 17 ore, 8 minute, 16 secunde
mare plesca sa fii director
stroe vasilica, acum 4069 zile, 19 ore, 1 minut, 29 secunde
DE FAPT...NU FACEAU NIMIC CA LUMEA:nu erau directori ...ca-s profesori!!;;;;;;;NU_S PROFESORI....ca au treburi de...DIRECTOR!!!!!!!!DOAR BANII,BANII DIN DOUA,SAU MAI MULTE FUNCTII,sunt al dracului de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.