Educație

Sute de elevi la fazele judeţene ale olimpiadelor şcolare

Ziarul de Vrancea
3 mar 2013 2877 vizualizări
Eevii de gimnaziu şi liceu s-au întrecut la competiţiile de geografie, informatică, socio-umane, limbă engleză, religie, precum şi la Concursul “Cultură şi spiritualitate.Vrancenii ţintesc medalii la olimpiadele naţionale

Sute de elevi au participat sămbătă, 2 martie, la etapele judeţele ale olimpiadelor de geografie, informatică, socio-umane, limbă engleză, religie, precum şi la Concursul Interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate”. Lucrările au fost evaluate, astăzi fiind aşteptate eventuale contestaţii. Faza judeţeană a olimpiadei de geografie a reunit la Liceul “G.G. Longinescu” din Focşani 41 de participanţi din clasele VIII-XII. Primii clasaţi, înaintea constaţiilor, sunt: la clasa a VIII-a Andreea Lupu de la Şcoala “Anghel Saligny”, Focşani, îndrumată de profesorul Octavia Dragomir, la clasa a IX-a Ioan Adrian Toma – Colegiul Unirea, îndrumat de profesor Octavian Dragomir, la clasa a X-a Elena Costache – Colegiul Unirea, profesor Octavian Dragomir, la clasa a XI-a Cătălin Măric – Colegiul Unire, îndrumat de profesor Mariana Pecetescu, iar la clasa a XII-a Andrei Răzvan Gîştescu – Colegiul Unirea, profesor Aneta Popa. Olimpiada de socio-umane a fost găzduită de Colegiul “Valeriu D. Cotea” Focşani, la aceasta participand 92 de elevi. Pe primele locuri, la gimnaziu, sunt: la clasele a III-a şi a IV-a echipajul format din Marina Marchitan şi Irina Mazilu de la Şcoala “Anghel Saligny”, profesor îndrumător Mihaela Alstanei, la clasele VII-VIII echipajul format din Felicia Arion şi Elena Puică de la Şcoala “Ştefan cel Mare”, profesor îndrumător Nicoleta Căinap. La disciplina Logică cel mai mare punctaj este al Georgianei Alexandra Marinescu de la Colegiul Cuza, profesor Adrian Canae, la Psihologie – Andreea Miruna Neacşu – Colegiul Unirea, profesor Alina Vulpe, la Economie – Vlad Munteanu de la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, profesor Dogaru Gicu Valentin, la Sociologie – Simona Drăgoi de la acelaşi liceu adjudean, îndrumată de Dogaru Gicu Valentin. Olimpiada judeţeană de informatică s-a bucurat de participarea a 78 de elevi, atat la gimnaziu cat şi la liceu, urmand ca lotul care va reprezenta judeţul Vrancea la faza naţională să fie constituit pană pe 15 martie. Avand în vedere rezultatele bune obţinute de elevii vranceni în anii trecuţi, lotul judeţului nostru din acest an va fi compus din 10 elevi la secţiunea liceu şi patru elevi la gimnaziu. Concursul Naţional Interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate romanească” s-a desfăşurat pe două secţiuni, astfel: pentru clasele V-VI şi pentru clasele VII-VIII. La prima secţiune cel mai bine clasată este eleva Şcolii “Anghel Saligny” Focşani – Adriana Cristina Rădulescu, clasa a VI-a, profesori îndrumători Aurelia Avram şi Cristina Ciobotaru, iar la a doua secţiune Ana-Maria Şandru, clasa a VII_a – Colegiul Cuza, profesori Ana-Maria Norocea şi Melania Pătrăşcanu. La olimpiadele de limba engleză şi religie, rezultatele urmează să fie definitivate în cursul zilei de astăzi. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.