Educație

Rovinieta e valabilă şi dacă schimbi numărul de înmatriculare

Dan Chiriac
1 mar 2013 1466 vizualizări
Specialiştii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR) au arătat că rovinieta este valabilă şi după numărul de identificare al maşinii.

Astfel, şoferii care îşi schimbă numărul de înmatriculare a maşinii pot beneficia de taxa de drum pe întreaga perioadă în care au achitat tariful. “În cazul schimbării numărului de înmatriculare al autovehicului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emitrerea rovinietei numărul de identificare al vehicului a fost înscris corect. În orice altă situaţie, utilizatorul va solicita CNADNR, în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date a sistermului informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei. În conformitate cu ordinul Ministerului Transporturilor, verificarea şi modificarea informaţiilor din registrul de date se va realiza gratuit, solicitanţii avand posibilitatea depunerii documentaţiilor la sediile de drumuri naţionale din fiecare judeţ”, informează CNADNR. Cei care au primit amenzi pentru lipsa rovinietei le pot contesta în termen de 15 zile de la comunicare numai la judecătoriile din localităţile de domiciliu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.