Educație

Info-Educaţie FSLI susţine păstrarea clasei a IX-a la liceu

Ziarul de Vrancea
1 mar 2013 1198 vizualizări
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine propunerea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, de a rămâne clasa a IX-a la liceu, aşa cum este în prezent.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, clasa a IX-a ar urma să treacă la gimnaziu. Sindicatele susţin că trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ar fi bulversat sistemul de învăţământ. În plus, nu există nici infrastructura necesară. Un alt motiv pentru care mutarea clasei a IX-a la gimnaziu nu este considerată o soluţie bună de către sindicate îl reprezintă faptul că elevii care ar urma să termine clasa a IX-a sunt aruncaţi pe piaţa muncii fără niciun certificat de competenţe. O altă propunere a ministrului de modificare a Legii Educaţiei se referă la reintroducerea funcţiilor de educator şi învăţător, ce fuseseră eliminate. (M. V.)

Cursuri de “Mentor” şi “Evaluator” la CCD

Astăzi încep la Casa Corpului Didactic “Simion Mehedinţi” Focşani cursurile acreditate CNFPA de “Mentor” şi “Evaluator de competenţe profesionale”. Taxa pe care trebuie să o plătească fiecare participant este de 200 lei, iar documentele necesare sunt afişate pe site-ul http://www.ccdfocsani.ro. Aceeaşi instituţie mai derulează tot de astăzi şi cursul “Formator de formatori”, iar de săptămana viitoare debutează un program de formare intitulat “Pro management educaţional (PROMED)”, acreditat şi obligatoriu pentru admiterea în corpul experţilor. Cursul are 180 de ore şi 60 de credite şi se adresează personalului didactic, celui de conducere, monitorizare, evaluare şi control, precum şi cadrelor aspirante. Taxa este de 800 lei. (M. V.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
catalina, acum 4071 zile, 8 ore, 3 minute, 5 secunde
Ce salariu trebuie sa aiba un cadru didactic sa faca atatea cursuri pe banii lor?
m.a., acum 4072 zile, 6 ore, 24 minute, 31 secunde
nu exista nici o logica,in a aduce cls.-9-a la gimnaziu...E GROAZNIC sunt totusi manuale pe care multi nu le cunosc...dar daca se spune sa se dea cadou licente celor cu liceu pedagogic...care AU DOAR citeste integral
georgescu, acum 4072 zile, 16 ore, 3 minute, 44 secunde
Sunt destui parinti in tara asta, copii, bunici care sustin sa se desfiinteze Scoala in Romania din multe motive, unele chiar obiective. Si acestia sunt o Voce, nu-i asa?! Ministerul tine cont si de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.