Educație

Drepturi băneşti caştigate în instanţă şi un buget consistent la SLI

Ziarul de Vrancea
22 feb 2013 2026 vizualizări
Caştigarea unor drepturi băneşti în instanţă umflă bugetul celui mai mare sindicat din învăţămant u liderii organizaţiei judeţene le iau ochii membrilor cu 3.000 de tichete “de primăvară” în valoare de 30 de lei u cei care oferă 2% din impozit FSLI-ului pot primi şi alte premii în bani

Liderii organizaţiilor sindicale din şcolile vrancene s-au întalnit ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Focşani, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean pentru a prezenta execuţia bugetară pentru anul 2012, a aproba proiectul de buget pentru 2013, dar şi pentru a discuta ultimele probleme şi noutăţi din sistem. Şedinţa a debutat cu ţinerea unui moment de reculegere în memoria profesorului Mircea Dinutz. Consilierul juridic al organizaţiei judeţene, Oana Ionescu, le-a prezentat apoi liderilor prezenţi stadiul proceselor avute în instanţă pentru recuperarea unor drepturi salariale, astfel că anul acesta membrii de sindicat ai SLI Vrancea vor primi în plus 10% din dreptul prevăzut la Legea 221 privind creşteri salariale de 34% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar pentru perioada octombrie 2008 – decembrie 2009, dar şi 5% din al 13-lea salariu pentru anul 2010. De anul viitor sumele pe care le vor primi cadrele didactice ar urma să crească, sindicatul vrancean avand pe rol şi alte procese care sunt fără emoţii pentru ei. Singurul proces pierdut pană acum, la Curtea de Apel Galaţi, se referă la drepturile bibliotecarilor pentru care se solicita un spor de 25%. Liderul SLI a adus în discuţie şi cazul profesorului Mircea Ianchievici de la Şcoala 7 Focşani, agresat în clasă în faţa propriilor elevi. “Profesorul este ţinta unor comportamente aduse la limită. Există o greşeală în legislaţie care trebuie îndreptată, făcandu-se discuţii pe această temă la Prefectură şi la Primărie. E totuşi un caz singular”, a declarat Emil Tudor.

Stimulente pentru liderii care direcţionează 2% către sindicat

Învăţătorul Emil Tudor le-a mai cerut preşedinţilor de organizaţii locale să discute la nivelul fiecărei şcoli cu cadrele didactice pentru a direcţiona cei 2% din impozitul pe salariul de anul trecut către organizaţia SLI Vrancea. “Ne-am gandit, pentru cei care ne aduc aceste formulare completate, şi puteţi şi apela şi la soţi cu afaceri sau cunoştinţe, nu musai din unităţi de învăţămant, la un premiu care să fie de 15-20% din suma pe care o calculăm. Aceasta se poate împărţi sub o diferită formă, chiar un ajutor material pentru activitatea depusă în domeniul respectiv”, le-a transmis Emil Tudor preşedinţilor de organizaţii din şcoli. În cadrul şedinţei de ieri a fost aprobat bugetul SLI Vrancea pentru anul 2013, unul consistent, mai mare decat cel de anul trecut, motivat prin creşterea cotizaţiei la sindicat o dată cu caştigarea unor drepturi salariale în instanţă. Astfel, bugetul SLI Vrancea pentru anul 2013 este de 916 mii lei, comparativ cu cel de anul trecut, care a fost de 750 mii lei.

Tichete sociale “de primăvară”

Doamnele şi domnişoarele din învăţămant primesc tichete sociale de mărţişor de la sindicat. SLI Vrancea a împărţit ieri liderilor de organizaţii din unităţile de învăţămant 3.010 tichete sociale “de primăvară”, cum le-a denumit, Emil Tudor, în valoare de 30 lei fiecare. Astfel de tichete au fost dăruite şi anul trecut cadrelor didactice reprezentante ale sexului frumos, valoarea lor fiind atunci de 65 mii lei. Sindicaliştii au anunţat că tichete sociale vor mai acorda anul acesta şi de Ziua Învăţătorului, pentru aceste două evenimente SLI avand prevăzută în buget suma de 250 mii lei. De altfel, 1 Martie şi de Ziua Învăţătorului sunt singurele evenimente pentru care sindicatul acordă tichete cadou. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.