Educație

Pictorul născut pe 8 martie expune din nou

Aurelian Ivan
19 feb 2013 1851 vizualizări
Leonard Slavu are 88 de ani şi spune că va continua să picteze pană va închide ochii

Artistul plastic Leonard Slavu va expune din nou la Galeriile de Artă din Focşani în cinstea primăverii. Prieten cu renumitul actor Toma Caragiu şi cu celebrul pictor Sabin Bălaşa, Leonard Slavu picteză cu grijă peisaje şi florile atat de dragi inimii sale. „Nu pot să fiu modern, am rămas cu pictura realistă”, spune artistul de modă veche. Bătranul provine dintr-o familie de 10 copii, iar pictura este marea lui dragoste. Pe data de 26 februarie pictorul va aduce pe simezele Galeriilor de Artă din Focşani lucrările sale, cu peisaje din viaţa noastră, flori şi portrete.”Este a 40-a expoziţie, aceasta va fi la dispoziţia publicului timp de două săptămani. Voi expune un număr de 50 de lucrări. Vernisajul va avea loc la ora 17:00, pe data de 26 februarie, şi îi aştept pe toţi cei intersaţi de frumosul naturii”, ne-a spus pictorul Leonard Slavu. „Sunt un realist modern din punct de vedere cultural şi coloristic. Pictez pană închid ochii, în curand împlinesc 89 de ani. Nu poţi ieşi la pensie din meseria asta”, a încheiat pictorul Slavu. Cei care vor să cumpere tablorile semnate de bătranul pictor trebuie să scoată ceva bani din buzunar. Preţul începe de la 500 de lei şi poate ajunge pană la 5.000 de lei. Artistul plastic spune că a pictat în timpul vieţii mai bine de 600 de tablouri. Culorile şi pensula le-a descoperit la 7 ani, după care a urmat Facultatea de Arte Plastice. Ca să îşi împlinească visul, pictorul acum nonagenar spune că la început a dormit în Gara de Nord. Aşadar, pe 26 februrie va avea loc vernisajul unei expoziţii de pictură închinate primăverii şi femeii. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.