Educație

Info-educaţie: 230 lei - taxa pentru bacalaureatul picaţilor

Ziarul de Vrancea
18 feb 2013 976 vizualizări
Candidaţii la bacalaureat care au susţinut de două ori acest examen fără să-l promoveze vor plăti în cea de-a treia sesiune o taxă stabilită la 230 lei.

Taxa, percepută şi anul trecut, este menţinută şi în 2013, şi este valabilă pentru candidaţii care susţin toate probele examenului. În cazul în care candidaţii susţin numai cateva probe, taxa ce trebuie plătită este de 39 lei pentru fiecare probă, lundu-se în calcul cheltuielile cu evaluarea fiecărui absolvent. Anul trecut Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a încasat aproape 25 mii lei din taxa pe care au plătit-o 786 de candidaţi din seriile anterioare care au susţinut examenul în sesiunea iunie - iulie 2012. Banii plătiţi de candidaţii care susţin bacul a treia oară au fost folosiţi de unităţile de învăţămant unde au absolvit pentru achiziţionarea de rechizite şcolare sau pentru plata preşedintelui de comisie. Înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va avea loc între 27 şi 31 mai, iar examenul este programat între 10 iunie – 28 iunie pentru probele de competenţe, lucrările scrise debutand pe 1 iulie cu limba şi literatura romană. Rezultatele examenului de bacalaureat, după contestaţii, vor fi afişate pe 12 iulie. (M. VLĂDESCU)

Consfătuire la munte despre mişcarea personalului didactic

Inspectorul responsabil cu mişcarea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Cristi Ştiru, va participa, de astăzi, la Sinaia la o consfătuire privind probleme legate de mişcarea personalului didactic. Lucrările, programate să înceapă astăzi la ora 14,00, se vor întinde pe o perioadă de trei zile. Se speră ca în urma acestei consfătuiri să fie obţinute răspunsurile legate de neclarităţile prevăzute de noua metodolie privind mişcarea personalului didactic. (M. V.)

Sindicaliştii discută despre bugetul pentru 2013

Sindicaliştii din învăţămantul vrancean se întalnesc vineri, 22 februarie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” din Focşani în cadrul Consiliului Judeţean. Şedinţa are pe ordinea de zi  informări legate de activitatea din 2012 a SLI Vrancea, execuţia bugetară pe anul trecut, un raport al comisiei de cenzori, investiţa în centrul de pregătire şi agrement de la Soveja, precum şi proiectul de buget pe anul 2013. Şedinţa va începe la ora 10,00 şi va avea loc în sala mică a Casei de Cultură. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.