Educație

Concediu medical prelungit pentru profesorul Ianchievici

Ziarul de Vrancea
18 feb 2013 1458 vizualizări
Autorităţile fac demersuri pentru elaborarea unui regulament pentru şcoli, pentru a preveni agresiunile

Profesorul de muzică Mircea Ianchievici, agresat pe 4 februarie în faţa propriilor elevi, şi-a prelungit concediul medical cu încă 10 zile. Soţia sa, de profesie educatoare, a fost cea care a prezentat ieri la Şcoala “Ion Basgan” Focşani, una dintre şcolile unde profesorul predă, dovada prelungirii concediului medical. Prin urmare, ancheta desfăşurată de Şcoala 7 nu poate fi finalizată, cadrul didactic fiind aşteptat în faţa comisiei constituită din colegii de cancelarie pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la incidentul violent produs la începutul lunii. “Noi avem deja un profesor suplinitor care desfăşoară orele în locul domnului Ianchievici încă de la intrarea dumnealui în concediu, imediat după incident. Am înţeles că are probleme de sănătate ce necesită investigaţii amănunţite”, ne-a declarat profesorul Tiberiu Dima, directorul Şcolii “Ion Basgan”. În lipsa finalizării anchetei Şcolii 7, Inspectoratul Şcolar a decis să nu ia o decizie în privinţa profesorului Ianchievici, conducerea IŞJ aşteptand raportul final al comisiei care desfăşoară ancheta internă.

Regulament pentru şcoli

Cazul de la Şcoala 7 a determinat autorităţile să înceapă demersurile pentru găsirea unei soluţii de asigurare a pazei unităţilor şcolare. Ieri a fost organizată o a doua întalnire pe această temă iniţiată de Prefectură, la care au participat reprezentanţi Inspectoratului Şcolar, Poliţiei, sindicatelor din învăţămant, ai părinţilor şi elevilor, dar şi primarul Focşaniului. “S-a discutat despre elaborarea unui ghid de comportament care să cuprindă ce trebuie să facă fiecare din instituţiile implicate. Preşedintele FEN (Federaţia Educaţiei Naţionale) a elaborat un draft şi a rămas să ne întalnim săptămana viitoare pentru a veni cu propuneri”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu. De asemenea, primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, va avea astăzi o întalnire, la ora 10.00, cu directorii de şcoli din Focşani pentru a discuta despre modalităţile de a asigura paza unităţilor de învăţămant. Intervenţia autorităţilor este prioritară în condiţiile în care ieri, la Targovişte, un adolescent de 15 ani, elev în clasa a IX-a, a fost omorat în apropierea liceului, în timp ce mergea la cursuri. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
victor, acum 4076 zile, 6 ore, 20 minute, 13 secunde
nevazatori cu acte false----nu mi cenzurati,va rugam!
Victor, acum 4076 zile, 6 ore, 50 minute, 57 secunde
Mai grav este ca agresorii nu au fost arestati pentru lovire si vatamare corporala, fiind N E V * ZA * * * * CU ACTE F * L * E !!!!!!!!!! * u * * n e ! Au plecat in Franta la ...MUNCA!!!!!!!!!!l citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.