Educație

Info-educaţie: Burse pentru elevii de 16 ani cu spirit antreprenorial

Ziarul de Vrancea
17 feb 2013 319 vizualizări
Elevii îşi caută un nou vicepreşedinte

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea caută un nou vicepreşedinte după ce Bogdan Trifan, elev al Liceului Pedagogic, a fost demis. “Decizia a fost luată de comun acord întrucat nu a fost suficient de activ, el fiind implicat şi în alte activităţi”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, Cristian Gîrneaţă. Alegerile vor avea loc sambătă, 23 februarie. Candidaturile  preşedinţilor consiliilor şcolare care doresc să candideze trebuie să-şi întocmească dosarele pe care le vor depune în ziua alegerilor în cadrul adunării, pentru validare. După susţinerea discursurilor, se va trece la vot, în urma căruia va fi desemnat noul vicepreşedinte al CJE Vrancea. (M. V.)

CJE organizează Balul Balurilor Bobocilor

Noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea a decis să organizeze şi în acest an Balul Balurilor Bobocilor. Acesta va avea loc la sfarşitul lunii martie la Casa de Cultură  a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani. “Balul de anul acesta va avea loc tot la Casa de Cultură “Leopoldina Bălănuţă” şi va fi asemănător cu cel de anul trecut, concursul de galerii fiind realizat şi ediţia aceasta. Competiţia va fi una foarte strânsă pentru că sunt multe licee participante, toate dorind să câştige, de aceea, sperăm ca entuziasmul elevilor să se menţină măcar la nivelul celui de anul trecut, dacă nu, chiar să crească”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea. Ediţia 2012 a Balului Balurilor Bobocilor a fost caştigat de Elena Silvia Moroiu şi Alexandru Măiereanu, de la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani. (M. V.)

Curs gratuit pentru profesorii de socio-umane

Profesorii care predau discipline socio-umane pot participa la un curs acreditat gratuit organizat de Casa Corpului Didactic Focşani. Cursul este componenetă a proiectului “Cadrul didactic – un profesionist în sistemul de îmvăţămant”, al Ministerului Educaţiei Naţionale, ce implică realizarea unui program de formare intitulat “Instrumente digitale în abilitarea curriculară şi în orientarea în carieră”. Scopul acestui program de formare îl constituie dezvoltarea competenţelor profesorilor de discipline socio-umane în domeniul curricular şi al didacticii de specialitate, precum şi crearea premiselor de evoluţie în carieră şi dezvoltare profesională, în vederea atingerii unui nivel înalt de profesionalizare, utilizând drept suport de optimizare al acestor elemente diferite instrumente digitale. Cursul este gratuit şi acreditat cu 25 de credite profesionale transferabile. Pot participa cadrele didactice care predau atat la gimnaziu cat şi la liceu disciplinele Cultură/educaţie civică, Economie şi economie aplicată, Educaţie antreprenorială, Filosofie, Logică, Psihologie şi Sociologie. Durata cursului este de 89 dee ore, iar înscrierile se pot face la CCD Focşani pană joi, 8 martie 2013. (M. V.)







 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.