Educație

Poliţiştii dau lecţii despre numărul 112

Dan Chiriac
10 feb 2013 1037 vizualizări
Oamenii legii spun că serviciul trebuie folosit doar în caz de urgenţă

Cu ocazia Zilei Europene 112 şi a aniversării a 20 de ani de la decizia de înfiinţare a numărului de urgenţă, ţările europene organizează diferite acţiuni cu scopul de a promova numărul unic de urgenţă. Azi, cu ocazia zilei “112”, în unele oraşe europene se vor forma “lanţuri umane 112”, în timp ce în altele se vor decora monumente celebre. Cu prilejul Zilei Europene a Numărului Unic, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizează în toate Dispeceratele 112 din România vizite ale elevilor. Copiilor le vor fi explicate importanţa şi utilitatea Numărului Unic European de Urgenţă 112 şi modul corect de apelare. În acest sens, poliţiştii vrânceni au desfăşurat activităţi de informare şi prezentare a serviciului de urgenţă la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” şi Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu. Azi, oamenii legii vor merge la Şcoala nr. 3 Focşani, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” şi Liceul Agricol Odobeşti. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. Poliţiştii atrag atenţia că numărul unic trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie. Data de 11 februarie 2011 marchează Ziua Europeană 112. Acest număr este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă. Deşi există zeci de numere de urgenţă în cadrul Uniunii Europene, 112 este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenţă - poliţie, pompieri şi ambulanţă în orice ţară din UE. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.