Educație

Elevii primesc din nou rechizite

Nicoleta Cristea
11 sep 2006 776 vizualizări
Manualele au fost distribuite in scoli in proportie de 60%

Si in acest an scolar, elevii de clase mici vor primi rechizite gratuite din partea statului. Sefii invatamintului spun ca acestea n-au ajuns inca in judet, dar sint asteptate in cursul acestei saptamini. In acest an, 45% dintre elevi vor primi pachete cu rechizite, dupa cum a precizat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. Anul acesta vor fi distribuite 2.760 de pachete pentru elevii din clasa I, 8.520 pentru clasele II-IV, 7.300 de pachete cu rechizite pentru elevii claselor V-VII, dar si alte 2.220 de pachete cu rechizite pentru elevii de a VIII-a. Responsabilii din ISJ au afirmat si ca elevii din invatamintul obligatoriu vor gasi manuale pe banci, in prima zi de scoala. 90% din totalul de manuale scolare au fost aduse deja la depozitul ISJ, iar 60% dintre acestea au fost distribuite catre scolile din teritoriu. Pentru ca pina in prezent distribuirea manualelor s-a desfasurat cu dificultate, seful ISJ s-a decis sa dea bonuri de ordine pentru cei veniti sa ridice manualele. "Pentru a nu mai fi un talmes-balmes la distribuirea manualelor, am pus lacat pe poarta Liceului 2. Astfel, cind veniti sa ridicati manualele, treceti intii pe la doamna Gheorghita sa luati o autorizatie de libera trecere si apoi veti merge la depozit. Asa procedam in acest an", a atras atentia Danut Popoiu, la ultima sedinta cu directorii. Acesta le-a mai recomandat directorilor sa rezolve din timp problema comenzii manualelor pentru clasele a XI-a si a XII-a, pentru ca elevii sa nu astepte pina la jumatatea lui octombrie pentru a avea dupa ce sa invete.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.