Educație

Festivalul de poezie “Emil Botta” aşteaptă concurenţii

Valentin Muscă
4 feb 2013 1869 vizualizări
În perioada 18-19 mai 2013, Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud va organiza ediţia a II-a a Festivalului concurs de poezie „Emil Botta”.

Pentru acest eveniment organizatorii au publicat deja regulamentul şi invită tinerele condeie să trimită lucrările. De la profesorul Ion Catană, directorul Casei de Cultură şi organizatorul concursului, am aflat că pot participa persoane care nu au depăşit vârsta de 30 de ani şi nu au debutat editorial. Pentru concurs trebuie trimise între 5 şi 10 poezii, redactate la un rând în font Times New Roman, 12, cu diacritice, în 5 exemplare. Cele 5 exemplare dactilografiate şi pe suport CD sau DVD vor fi trimise pe adresa Casa de Cultură „Tudor Vornicu”, Municipiul Adjud, jud. Vrancea, str. Libertăţii, nr. 7, cod poştal 625100, cu menţiunea pentru „Festivalul concurs de poezie Emil Botta”. Lucrările se trimit până la data de 1 mai 2013. Ele vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor. În coletul poştal cu cele cinci exemplare va fi introdus şi un plic închis având acelaşi motto, care va conţine un cv al autorului din care nu trebuie să lipsească: numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studiile, acvititatea literară, nr de telefon, adresa. De asemenea, se va specifica mottul pus pe plicul mic şi grupajul de poezii. Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la prof. Ion Catană (0744.891319) şi prof. Paul Spirescu (0723.719439). Emil Botta (n. 15 septembrie 1911 - d. 24 iulie 1977) a fost poet, prozator şi unul dintre cei mai oroginali actori români, născut în municipiul de pe Trotuş.Succes participanţilor! (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.