Educație

Cat îi stresează pe elevi corectarea lucrărilor cu roşu ...

Ziarul de Vrancea
1 feb 2013 4449 vizualizări
Un studiu al unui grup de psihopedagogi a evidenţiat faptul că elevii se simt stresaţi de corectarea lucrărilor cu pixul sau cerneală de culoare roşie, această culoare provocand angoasă şi stres

Prin urmare, aceştia propun o culoare caldă, cum ar fi verdele, greşelile evidenţiate cu această culoare neavand un impact psihologic negativ asupra elevilor. Deşi nu s-a luat nicio decizie la nivelul Ministerului Educaţiei, în ultima periodă s-a discutat despre posibilitatea impunerii corecturii cu o altă culoare decat roşu. Oficialii Inspectoratului Şcolar Vrancea susţin că ministerul de resort nu poate impune decat schimbarea culorii în actele oficiale, cum este cazul catalogului în care mediile se încheie cu roşu. “Pentru extemporale, lucrări, teste sau teze nu este obligatorie culoarea roşie. Aceasta este doar o cutumă, existand tendinţa de a scoate în evidenţă greşeala”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. De altfel, aceasta a mai precizat că în judeţ există cadre didactice care folosesc deja altă culoare decat roşul în corectarea lucrărilor elevilor. Rămane de văzut dacă oficialii Ministerului Educaţiei vor ţine seama de studiul psihopedagogilor, mai ales că şi în randul acestora părerile sunt împărţite. Unii psihologi susţin că nu culoarea roşie stresează elevul, ci neştiinţa şi greşelile care pot avea consecinţe negative, precum notele mai mici decat aşteptările părinţilor. Dacă s-ar utiliza altă culoare stresul va fi acelaşi, mai susţin unii psihologi, întrucat nu culoarea este stresantă, ci conţinutul unei lucrări. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.