Educație

Remember Tudor Vornicu la Bucureşti

Valentin Muscă
25 ian 2013 1435 vizualizări
Jurnalistul Tudor Vornicu va fi omagiat la cinema Studio din Bucureşti, sâmbătă, 26 ianuarie.

Născut pe 29 ianuarie 1926 în Agheleştii Vrancei, Tudor Vornicu rămâne după 23 de ani de presă liberă încă cel mai popular jurnalist român, graţie mai ales prezenţei sale în staff-ul Televiziunii Române din anii 60 şi până la dispariţia sa în 1989. Organizat de criticul de film Irina Margareta Nistor, “Remember Tudor Vornicu” este şi ocazia pentru a prezenta cititorilor din Bucureşt a doua ediţie a biografiei jurnalistului vrâncean, scrisă de Annie Muscă, “Tudor Vornicu” (Focşani, 2012). Uitat de o parte a noii generaţii de jurnalişti de după 1989, care confundă statutul de jurnalist cu cel de vedetă, Tudor Vornicu a fost unul din iniţiatorii şi realizatorii celor mai populare emisiuni tv, iar programele sale de divertisment au devenit materiale de lucru pentru studenţii la jurnalism. Dacă spunem că din echipa sa făceau parte Aristide Buhoiu, Cristian Ţopescu, Dan Mihăescu şi Octavian Sava, ne facem deja o idee despre jurnalismul de televiziune din anii când realizatorii tv rămâneau în spatele camerei de filmat, iar printre cei intervievaţi se numărau Dalida şi Jean-Paul Belmondo. În memoria omului de televiziune, Casa de Cultură din Adjud poartă din 2008 numele Tudor Vornicu. Evenimentul va avea loc la orele 19, înaintea proiecţiei filmului “Mizerabilii”. Biografia poate fi comandată la nr. de telefon 0769.482643 sau pe mail la adresa animusca@yahoo.fr (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.